В Європі спостерігався найбільший зростання в річному обчисленні \ фото: Depositphotos

Обсяг злиттів і поглинань (M&A) в секторі перестрахування і страхування в 2019 році збільшився на 10% до 419 угод по всьому світу, побивши 4-річний максимум.

Читайте такожЗбитки страхової галузі від природних катастроф в 2019 році перевищили $56 мільярдів

За даними міжнародної юридичної фірми Clyde&Co, обсяг злиттів і поглинань зріс з 382 у 2018 році, чому сприяло виключно сильне перше півріччя та активізація гравців на ринку. І хоча обсяги угод знизилися у другій половині року, вони все ще залишалися високими, порівняно з рівнями останніх років, передає forinsurer.com.

Відео дня

Америка, як і раніше залишалася найбільш активним регіоном (182 угоди в 2019 році, трохи знизившись у порівнянні з 189 в 2018 році, при цьому активність була збалансована між першою і другою половиною року (93 і 89 угод відповідно).

Але в Європі спостерігалося найбільше зростання в річному обчисленні: 155 угод (88 в першій половині і 67 у другій) порівняно зі 122 у 2018 році, можливо, через активність M&A-угод, яка раніше була припинена під час переговорів з Brexit.

Азіатсько-Тихоокеанський регіон слідував аналогічною схемою річного приросту з великою кількістю операцій, що здійснюються в першому півріччі, у той час як на Близькому Сході і в Африці протягом року спостерігалося зростання, хоча і з низької бази.

Clyde&Co вважає, що іншуртех-сектор був рушійною силою злиттів і поглинань в кожному регіоні в минулому році, з помітними інвестиціями, включаючи $250 млн з Munich Re в Next Insurance, $90 млн у Singapore Life і Sumitomo Life, а також купівлю MS Amlin Envelop Risk.

Технологічність тепер є ключовим фактором в будь-якій угоді. Потенційні покупці думають, як вони можуть поліпшити існуючі процеси, а також розробити нові. Вони будуть шукати цілі, які можуть принести технологічні вигоди для компанії з точки зору більшої ефективності і розширення охоплення клієнтів.

Враховуючи те, що багато стартапів у сфері страхування тепер досягають точки зрілості, коли їхні бізнес-моделі перевірені, Clyde&Co очікує на нову хвилю інвестицій з боку автостраховиків, автовиробників і логістичних компаній.

Заглядаючи в майбутнє, аналітики прогнозують, що перестрахувальний бізнес продовжить вивчати угоди злиттів і поглинань, щоб забезпечити своє зростання, враховуючи, що зміцнення ринку ще не досягло того рівня, коли це матиме значний вплив на вартість компаній.

Очікується, що в першій половині 2020 року активність у сфері злиттів і поглинань збереже рівень останніх тенденцій на рівні 200 угод по всьому світу. Низка регіональних чинників вплине на злиття і поглинання в цьому році. Президентські вибори в США можуть підштовхнути деяких гравців, які укладають угоди, до їхнього завершення до можливої зміни адміністрації президента Трампа, в той час як інші будуть чекати до тих пір, поки не будуть підведені підсумки виборів.