Нацкомфінпослуг виключила двох страховиків з державного реєстру фінансових установ / фото 112

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) виключила з державного реєстру фінансових установ України страхові компанії «Глобус» і «Скіфія».

Згідно з даними на сайті комісії, відповідні рішення закріплені в розпорядженнях № 412 і 413 від 3 березня поточного року.

Читайте такожКількість скарг українців до Нацкомфінпослуг у 2019 році на дії страхових компаній скоротилася на 20%

Відео дня

Зазначається, що ці рішення ухвалені після розгляду заяв цих страховиків про виключення їх з цього держреєстру фінансових установ України.

Як повідомлялося, на початку лютого Нацкомфінпослуг анулювала ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг, видані страхової компанії "Скіфія".

Довідка УНІАН. Верховна Рада України в 2019 році прийняла закон про «спліті», який передбачає ліквідацію Нацкомісії держрегулювання ринків фінпослуг і поділ її функцій між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно із законом, нагляд і регулювання ринку страхових, лізингових та факторингових компаній, кредитних спілок, бюро кредитних історій, ломбардів та інших фінансових компаній з 1 липня 2020 року перейдуть до НБУ, тоді як НКЦПФР займеться регулюванням недержавних пенсійних фондів і фондів фінансування будівництва, а також фондів операцій з нерухомістю.