Ілюстрація REUTERS

Український туроператор Join UP! з метою захисту туристів від ризиків у зв'язку із поширенням коронавірусу ввів додаткову послугу страхування фінансових втрат від цього захворювання, яка передбачає компенсацію втрат у разі неможливості полетіти в країну, де оголошено епідемію, а також у разі, якщо туриста зняли з рейсу із діагнозом коронавірус.

Про це повідомили в прес-службі компанії.

Читайте такожУкраїнським туристам в умовах коронавірусу пропонують страховки на випадок невиїзду

Відео дня

"Ситуація в світі змінюється дуже динамічно – країни вводять обмеження на внутрішнє пересування, в'їзд і виїзд. Спрогнозувати, що буде через кілька місяців, надзвичайно важко. Для того щоб туристи, які продовжують подорожувати світом, могли планувати свої подорожі без ризику, туроператор вводить страхування фінансових втрат від коронавірусу та можливість повернення коштів за раннє бронювання", – сказано в повідомленні.

Зокрема, додаткова послуга "страхування від коронавірусу" вступила в дію 6 березня.

Також туроператор зазначає, що раннє бронювання турів на літо та осінь поточного року дають українцям можливість заздалегідь спланувати майбутню відпустку за вигідною ціною, а відтепер це можна зробити на ще більш вигідних умовах, оскільки Join UP! впроваджує повернення коштів за раннє бронювання.

"Така опція діє практично на всі доступні для бронювання тури в разі звернення не менш ніж за 30 днів до дати вильоту. Якщо бронювання здійснюється за незворотнім тарифом або на період травневих свят, то в разі його скасування повернення коштів неможливе", – наголошується у повідомленні.

Читайте такожUber виплачуватиме компенсації водіям, які захворіли на коронавірус

Також у прес-службі додали, що для скасування свого туру і повернення коштів туристу необхідно звернутися за місцем придбання туру.

Як повідомляв УНІАН, український туроператор Join UP! через падіння попиту на подорожі внаслідок спалаху коронавірусу COVID-19 по всьому світу скорочує на 22 рейси на тиждень чартерну польотну програму в Єгипет і припиняє літати з Херсона й Миколаєва.

Раніше українські авіакомпанії, зокрема, найбільший у країні авіаперевізник – авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) і SkyUp Airlines заявили, що в разі скасування рейсу через коронавірус пасажирам буде надана можливість безкоштовно змінити дату вильоту або відшкодована повна вартість авіаквитка.

10 березня авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) слідом за європейськими авіаперевізниками повідомила про скасування низки авіарейсів до 16 країн світу через коронавірус, серед яких Італія, Швейцарія, Греція, Німеччина, Ізраїль, Іспанія, Велика Британія, Литва, Азербайджан, Туреччина , Польща, Угорщина, Австрія, Чехія, Фінляндія та Данія.

За прогнозами Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), втрати світових авіакомпаній у сфері пасажирських перевезень у 2020 році з урахуванням поширення коронавірусу COVID-19 можуть скласти від 63 млрд доларів за збереження поточної ситуації із захворюванням до 113 млрд доларів у разі подальшого поширення вірусу.