В Україні зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 / УНІАН

Україна розширила перелік страхових випадків, які передбачають компенсації від Фонду соцстраху на період карантинного режиму в Україні через поширення COVID-19.

У випадку захворювання коронавірусною інфекцією застрахованою особою держава оплачує листок непрацездатності з 6 дня і до повного одужання.

Читайте такожУ Львові 24 людей перевіряють на наявність коронавірусу

Відео дня

Якщо COVID-19 захворіє дитина віком до 14 років, лікарняний на 14 днів отримує один з батьків; у випадках, коли хтось з батьків разом із такою дитиною перебуватиме у лікарні, оплачується весь лікарняний з першого дня і до завершення перебування на стаціонарі.

У випадку хвороби одного з членів сім'ї, листок непрацездатності отримує працюючий член сім'ї та отримує виплату лікарняного з фонду соцстраху за 3 дні, інколи до 7 днів.

Лікарняний може отримати тимчасово відсторонена від роботи особа, якщо її робота пов’язана з обслуговуванням населення та якщо вона контактувала з інфікованими COVID-19. У випадку коли особа не може бути переведена на іншу роботу за її згодою виплачується фондом листок непрацездатності від лікаря.

Водночас держава компенсує лікарняні за весь період відсутності на роботі тим непрацездатним і застрахованим громадянам, які змушені піти у карантин, накладеним органами санепідеміологічної служби.

Виплати здійснюються державою у випадку самоізоляції, меднагляду чи перебування в лікарні через карантинний режим.

Станом на ранок 18 березня у світі зафіксовано 198 006 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом COVID-19.

Спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю – 12-мільйонному місті Ухань.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

В Україні зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них два – летальних. У країні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.