Роботодавців закликають подавати документи в електронному вигляді / фото: movemens.nl

Фонд соціального страхування України рекомендує роботодавців на час карантину надавати перевагу дистанційній формі подачі заяв на оплату лікарняних і звітів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Фонду.

Читайте такожОплата лікарняних в Україні на період карантину через COVID-19 – роз’яснення

Відео дня

Зазначається, що можливість подання заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам в електронному вигляді була впроваджена з 1 жовтня 2018 року, також в електронному вигляді роботодавці мають можливість подати щоквартальний звіт щодо заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів.

Для подання до Фонду електронних документів із застосуванням електронного підпису/печатки страхувальники мали укласти відповідний договір. Клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець обирає самостійно.

У Фонді нагадали, що фінансування матеріального забезпечення, у тому числі допомоги в зв’язку із тимчасовою втратою працездатності (оплата за лікарняними) та допомоги по вагітності та пологах, здійснюється на підставі прийнятої від роботодавця заяви-розрахунку.