Денісова повідомила про заборгованість Фонду соцстрахування / фото УНІАН

Фонд соціального страхування України накопичив 892,8 мільйона гривень заборгованості з виплат застрахованим особам матеріального забезпечення.

Читайте такожСтатус пандемії: страховики пояснили, чому хворим на коронавірус не покриватимуть витратиПро це у себе на сторінці в Facebook повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«На 11 березня залишалась не профінансованою заборгованість на матеріальне забезпечення за період з 21.02.2020 по 10.03.2020 (12 робочих днів) у розмірі 760,7 мільйона гривень. Зокрема, допомога по тимчасовій непрацездатності – 545,8 мільйона гривень; допомога по вагітності та пологах – 206,9 мільйона гривень. Прострочена заборгованість (2 робочих дні) – 89,4 мільйона гривень, строкова заборгованість (10 робочих днів) – 671,3 мільйона гривень», – зазначила вона.

Відео дня

При цьому Денісова додала, що з січня поточного року спостерігається тенденція збільшення цієї заборгованості.

«Однак, директором виконавчої дирекції Фонду не надано обґрунтованої інформації щодо вжиття дієвих заходів, спрямованих на стабілізацію фінансового стану Фонду та попередження подальшого зростання заборгованості з виплат застрахованим особам матеріального забезпечення. Зокрема відсутні звернення із відповідними пропозиціями до правління Фонду, Міністерства соціальної політики України, Кабінету Міністрів України тощо», – повідомила Денісова.

Вона зазначила, що підготовлено звіт, який направлено директору виконавчої дирекції Фонду з метою усунення виявлених порушень у місячний строк.

Раніше УНІАН повідомляв, що українцям нагадали про особливий порядок оплати лікарняних під час карантину.