UNIQA була одним з трьох претендентів на забезпечення операцій AXA / фото УНІАН Володимир Гонтар

Страхова група AXA завершила продаж своїх страховиків у Польщі, Чехії та Словаччині групі UNIQA за 1 мільярд євро.

Про це повідомляє Forinsurer.

Читайте такожАвстрійська страхова компанія UNIQA Insurance Group купує дочірні компанії французької AXA Group в Польщі, Чехії і Словаччині

Відео дня

UNIQA

Як пише видання, після того, як в жовтні минулого року з'явилися чутки про угоду, UNIQA була названа одним з трьох претендентів на забезпечення операцій AXA в Центральній і Східній Європі.

Страхова компанія, що базується в Австрії, потрапила до короткого списку з Assicurazioni Generali та Vienna Insurance Group, перш ніж забезпечити угоду.

Очікується, що завершення операції позитивно вплине на коефіцієнт Solvency II AXA Group в четвертому кварталі 2020 року на +2 пункти.

Прогноз

Оголосивши про угоду на початку цього року, генеральний директор AXA Томас Буберл зазначив, що вона знаменує собою ще один крок до оптимізації діяльності AXA.

"Ми переконані, що операції AXA в Центральній і Східній Європі виграють від сильної присутності UNIQA і місцевого досвіду в регіоні, щоб створити нові можливості для зростання з постійним акцентом на надання розширених пропозицій для клієнтів", - сказав він.

Збитки страховиків через коронавірус