Ілюстрація REUTERS

Традиційний вид страхування вантажів розширюється. Страхова компанія "ІНГО" повідомила, що відтепер страхуватиме і контейнери, кількість яких стрімко зростає у всьому світі і зокрема в Україні. Контейнери можуть бути застраховані як від пошкодження, так і від повної фізичної втрати через зовнішні випадкові події, наприклад, пожежі, змив за борт хвилею, пошкодження в порту або ДТП під час транспортування суходолом.

Згідно з даними консалтингової компанії з морських досліджень Drewry, протягом останніх 1,5 років на морі було втрачено рекордну кількість контейнерів – понад 5 тис. Це втричі більше, ніж щорічні збитки протягом 2008-2019 рр.

"Якщо вміст контейнера на випадок втрати захищається стандартним полісом страхування вантажу, то пошкодження самого контейнера – ні", – зазначає Ганна Мачинська, старший фахівець департаменту андерайтингу компанії "ІНГО". – "Тому ми розробили спеціальний страховий продукт, який компенсує фінансові втрати від пошкодження або повної загибелі саме контейнера", – додала вона.

Відео дня

На вартість полісу впливають тип і вартість контейнерів, їхня кількість, а також географія перевезення. Контейнери можна застрахувати як на час окремого перевезення, так і на певний період.

За оцінками експертів, така послуга в страхуванні особливо має зацікавити експедиторів та операторів мультимодального транспорту, які відповідно до нового законодавства зобов’язані нести відповідальність за майно у їх розпорядженні як на наземній частині перевезення до порту відправлення, так і на морському плечі.

АТ "Страхова компанія "ІНГО" працює на ринку страхування з 1994 року. Має 29 ліцензій на різні види обов’язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. Компанія входить до переліку найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань.