Страхові компанії заявили про серйозні втрати / Ілюстрація REUTERS

Зареєстровані збитки найбільших світових страхових і перестрахувальних компаній, пов'язані з COVID-19, збільшилися майже на 23% до $24,8 млрд.

Про це повідомляє Forinsurer з посиланням на дані, зібрані компанією PeriStrat LLC.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважлівіше за 19 серпня

Відео дня

У своєму аналізі PeriStrat зазначає, що загальна сума збитків залишається нижчою, ніж більшість опублікованих оцінок ринкових втрат, які варіюються від $30 до $80 млрд.

Компанії з самими серйозними збитками

У число компаній, які отримали найбільші публічні збитки, входять Lloyd's of London на суму $3,65 млрд (середня точка діапазону ринкових збитків), Swiss Re на $2,5 млрд і AXA на $1,7 млрд. Далі йдуть Munich Re ($1,66 млрд.), Chubb ($1,37 млрд.), Zurich ($750 млн), Allianz ($724 млн) і SCOR ($530 млн).

Дані, зібрані PeriStrat показують, що Lloyd залишається на першому місці з середнім показником в $3,65 млрд, за ним слідують FM Global (загальні субліміти) з $3 млрд, Swiss Re $2,5 млрд, Munich Re з $1,776 млрд, AXA - $ 1,47 млрд, Allianz - $1,415 млрд, а Chubb - $1,37 млрд.

Як зазначає PeriStrat, оновлена інформація була доступна по Цюріху (750 млн доларів), QBE (600 млн доларів), Talanx і Enstar (46,9 млн доларів).

Загальні втрати ринку і судові рішення

Аналітики визнали, що загальні втрати ринку будуть багато в чому залежати від результатів судових постанов про призупинення діяльності (BI). У Великобританії FCA зараз добивається рішення суду загальної юрисдикції з цього питання, але результат все ще залишається відкритим.

Тим часом в США залишається неясним, чи може втручання політиків змусити страховиків відреагувати на претензії COVID-19 BI.

Страховка за коронавірус

  • Кабінет міністрів України готується представити порядок страхових виплат сім'ям загиблих медиків і тих, хто отримав інвалідність внаслідок протидії COVID-19. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.
  • За словами глави уряду Дениса Шмигаля, виплати здійснюватимуть у залежності від того, заразився медик при безпосередній роботі з хворими COVID-19, або за інших обставин.
  • Йдеться, серед іншого, про виплати у розмірі 1 млн 576 тис. грн сім'ям медичних працівників у разі їх смерті від коронавірусу, яким вони захворіли під час виконання професійних обов'язків; 210 тис. грн, якщо медик захворів і помер не під час роботи з хворими COVID-19, а також про виплати в разі отримання інвалідності внаслідок захворювання медика коронавірусною інфекцією.