Був зафіксований факт відмови у проведенні перевірки / фото УНІАН Володимир Гонтар

Національний банк України за результатами позапланових інспекційних перевірок прийняв рішення про застосування до семи страхових компаній заходів впливу у вигляді анулювання всіх ліцензій на здійснення діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

Як повідомила прес-служба регулятора, Департамент виїзних перевірок НБУ протягом березня цього року здійснив позапланові інспекційні перевірки цих 7 страховиків, за результатами яких було зафіксовано факт відмови у проведенні перевірки: уповноважені особи Нацбанку не були допущені до здійснення перевірки.

Читайте такожНБУ виключив з держреєстру чотири страхові компанії

Відео дня

"Відмова небанківської фінансової установи у проведенні перевірки, у тому числі через відсутність протягом першого дня перевірки особи, уповноваженої представляти інтереси фінустанови на час перевірки, є підставою для застосування заходів впливу. А саме - відкликання (анулювання) ліцензії на здійснення діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами чинного законодавства", - сказано в повідомленні.

За інформацією прес-служби, заходи впливу застосовані до компаній "ЕСГ", "Афіна-Авто", "Велс", "Мега Поліс", "Домінанта", "Чесно-Страхування»і "Гермес".

Повідомляється, що рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з дня їх прийняття. З цього моменту зазначені страхові компанії втрачають право укладати нові договори страхування та договори, що збільшують зобов'язання за раніше укладеними договорами страхування. Разом з тим відкликання ліцензії не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов'язань за вже укладеними на цей момент договорами про надання фінансових послуг.

Попереднє рішення НБУ

Раніше Нацбанк тимчасово призупинив дію ліцензій 4 страховиків за порушення нормативів.