Страховики ОСАГО врегулювали понад 30,3 тис. вимог / фото УНІАН

В Україні кількість укладених договорів ОСАГО у 2 кварталі 2020 року склала 2,26 млн. шт.

Про це повідомляє Forinsurer.

Читайте такожВ Україні термін врегулювання страхових суперечок по ОСАГО скоротили до 77 днів

Відео дня

Сума страхових премій склала 1,6 млрд. грн. (+19,9%).

Страховики ОСАГО врегулювали понад 30,3 тис. вимог постраждалих у ДТП. Загальна сума виплат склала 602 млн.грн.Скріншот Forinsurer

Скріншот Forinsurer

Що таке ОСАГО

Як повідомляє Wikipedia, ОСАГО - це обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів. Це вид страхування відповідальності, що виник в США в 1920-х роках і отримав дуже широке поширення в 1940-1950-х роках в Європі (а пізніше - і в іншому світі), при якому об'єктом страхування є майнові інтереси, пов'язані з ризиком цивільної відповідальності власника транспортного засобу за зобов'язаннями, що виникають внаслідок заподіяння шкоди життю, здоров'ю або майну потерпілих при використанні транспортного засобу.

ОСАГО вводилося у всіх країнах як соціальний захід, спрямований на створення фінансових гарантій відшкодування шкоди, заподіяної власниками транспортних засобів і як фінансовий інструмент підвищення безпеки дорожнього руху.

Збільшення кількості договорів ОСАГО

  • Кількість укладених в Україні договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАГО) в електронній формі в січні-червні 2020 року склало понад 1,3 мільйона штук, що в 3,2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.
  • Кількість укладених в Україні договорів ОСАГО у січні-березні 2020 року склала майже 1,8 мільйона штук, що на 0,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, частка електронних договорів ОСАГО у загальній кількості укладених за цей період договорів склала майже 30%.
  • Станом на 21 серпня 2020 року в Україні термін врегулювання страхових спорів по ОСАГО скоротили до 77 днів.