Харків. 31 березня. УНІАН. Фракції коаліції вимагають включити завтра до порядку денного Верховної Ради постанову про проведення дострокових виборів мера Харкова та Харківської міської ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв’ю журналістам після закінчення Погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і комітетів повідомив заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр ЛАВРИНОВИЧ.

За його словами, така вимога коаліції свідчить про ”продовження повного нехтування” коаліцією місцевого самоврядування. «Без будь-яких законних підстав, за політичними домовленостями фракцій коаліції є бажання зробити чергове рішення, яке не буде відповідати ні конституційним гарантіям місцевого самоврядування, ні законам», - сказав О.ЛАВРИНОВИЧ.

Відео дня

В той же час О.ЛАВРИНОВИЧ нагадав, що Верховна Рада досі чекає офіційних висновків від правоохоронних органів щодо ситуації, яка відбулася у Харкові тиждень тому. «Ми чекаємо офіційних висновків. Але ”Наша Україна” вимагає, щоб це питання було включене до порядку денного, а БЮТ мовчазно, але підтримує це», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, вранці 18 березня співробітниками Управління СБУ в Харківській області були розпочаті дії у зв’язку з кримінальною справою, порушеною, як повідомив прес-центр СБУ, «за фактом розтрати державних коштів шляхом зловживання службовим становищем посадовцями Харківської міської ради».

Того ж дня прес-служба Харківської міськради заявила про збройне захоплення будівлі міськвиконкому співробітниками СБУ

За словами секретаря Харківської міськради Геннадія КЕРНЕСА, «люди в масках вилучили документи з відділу кадрів і вантажать їх у мішки». «Це особисті справи співробітників органів місцевого самоврядування.

У свою чергу фракція Партії регіонів у ВР висунула вимогу заслухати у парламенті звіт генерального прокурора і голови СБУ з приводу подій навколо керівництва Харкова.