Харків. 29 квітня. УНІАН. Прокурор Харківської області опротестував рішення обласної ради щодо розподілу державної субвенції, яке було ухвалене на сесії 16 квітня.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації з посилання на начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій ОВСЯННИКОВА.

За його інформацією, прокурор Харківської області Василь СИНЧУК опротестував рішення ХХVI сесії Харківської обласної ради в частині, що стосується розподілу державної субвенції на соціально-економічний розвиток (73 млн. грн.), енергосубвенції (36 млн. грн.) і виділення додаткових коштів на Губарівську школу (700 тис. грн.).

Відео дня

За даними С.ОВСЯННИКОВА, у відповідь на протест прокурора заступник голови обласної ради Сергій ЧЕРНОВ надіслав листа на ім`я голови облдержадміністрації Арсена АВАКОВА, у якому запропонував до 6 травня цього року передати обласній раді проекти рішення з питань розподілу державної субвенції.

Передбачається, що позачергова сесія обласної ради, на якій буде розглянуто протест прокурора Харківської області, відбудеться 8 травня ц.р.

Як повідомляв УНІАН, на сесії 17 квітня ц.р. депутати Харківської облради внесли зміни до обласного бюджету на 2008 рік. Зокрема, було ухвалене рішення перенаправити субвенції в розмірі 37 млн. грн., які планувалося виділити на реконструкцію та ремонтно-відбудовчі роботи стадіону «Металіст» (20 млн. грн.), будинку Держпрому (7 млн. грн.) та обласної філармонії (10 млн. грн.), у бюджет міста Харкова для того, щоб міська рада мала можливість самостійно розпорядитися цими коштами.