Харків. 23 серпня. УНІАН. Мирон МАРКЕВИЧ, який подав у відставку з посади головного тренера національної збірної України з футболу на знак протесту проти санкцій ФФУ стосовно ФК «Металіст», хоче зосередитися на роботі головного наставника свого клубу, з яким має контракт.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції після матчу «Металіст» - «Кривбас», відповідаючи на запитання журналістів про те, наскільки важко йому далося рішення піти зі збірної.

«Непросто, звичайно. Мрієш про це все життя, а тут…», - відповів М.МАРКЕВИЧ. За його словами, «із самого початку все пішло не так, хотіли іншого тренера, а призначили мене… Так все тягнулося, скандал з «Карпатами», чотири місяці все тліло-тліло, але коли мене викликали на КДК… В принципі, я ще там вирішив, що не буду працювати...
По-друге, поєднання нічого не дає. Тут все тріщить. Треба займатися одним. Я говорив, що проти поєднання, а зараз вже можу сказати, що мене свого часу умовили. Я пішов на цей крок, але бачу, що толку не буде. Краще буду займатися своєю роботою, тим більше, що в мене контракт».

Відео дня

На запитання, хто, на його думку може очолити збірну України, і чи означає, що вона не гратиме в Харкові, М.МАРКЕВИЧ відповів: «Не знаю, це вже не моє питання, де грати. А хто? Напевно, КАЛИТВИНЦЕВ (Віктор КАЛИТВИНЦЕВ - тренер збірної України – УНІАН), тим більше, що ми багато роботи зробили, треба розвивати це. Я б хотів подякувати футболістам, з якими попрацював, тренерів. Я можу сказати, що із задоволенням працював ці чотири місяці з ними».

Як повідомляв УНІАН, М.МАРКЕВИЧ був призначений головним тренером збірної України з футболу навесні 2010 р. Під його керівництвом збірна України здобула перемоги у товариських матчах зі збірними Литви, Норвегії та Румунії і зіграла внічию з командою Голландії.

На початку серпня 2010 р. контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ визнав договірним матч 26-го туру 17-го чемпіонату України між клубами «Металіст» (Харків) і «Карпати» (Львів), який відбувся 19 квітня 2008 року, і зняв з обох команд по 9 очок у нинішньому розиграші Прем`єра-ліги, а також наклав інші санкції.

21 серпня на знак протесту проти рішення КДК ФФУ головний тренер «Металіста» М.МАРКЕВИЧ подав у відставку з посади головного тренера національної збірної України, яку він обіймав за сумісництвом.