Харків. 26 жовтня. УНІАН. Заява представника Кіпру про підкуп Україною та Польщею чиновників УЄФА для отримання права на проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року є наклепом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ заявив у понеділок на прес-конференції.

Відео дня

«Якщо у людини є якісь претензії, вона звертається до суду, надає відповідні докази, і ці питання вирішуються в судовому порядку. Якщо таких доказів немає, людина ризикує бути звинуваченою у наклепі. Я переконаний, що саме про це йде мова», - сказав М.ЛУБКІВСЬКИЙ.

Також він назвав заяву представника Кіпру «нісенітницею» та «псевдосенсацією».

М.ЛУБКІВСЬКИЙ прогнозує, що подібні заяви можуть виголошуватися і у майбутньому, тому що раніше також з’являлась неправдива інформація щодо організації Євро-2012.

«У турніру є як друзі, так і вороги. У нас є набагато складніші завдання, пов’язані з організацією і підготовкою турніру, ані ж реагувати на такі заяви», - зазначив М.ЛУБКІВСЬКИЙ.

Як повідомляв УНІАН, 24 жовтня німецьке видання Sueddeutsche Zeitung повідомило, що член правління футбольної асоціації Кіпру Спірос МАРАНГОС нібито має докази підкупу Україною і Польщею членів виконкому УЄФА для отримання права на проведення фіналу Євро-2012. С.МАРАНГОС стверджує, що у корупційній операції на суму 11 млн. євро замішані п`ятеро членів виконкому УЄФА.

Колишній керівник Федерації футболу Польщі (PZPN) Міхал ЛІСТКЕВИЧ, який займався підготовкою польської заявки до УЄФА на проведення фіналу Євро-2012, відкинув заяву С.МАРАНГОСА.

У свою чергу, генеральний секретар УЄФА Джані ІНФАНТІНО також спростував звинувачення на адресу чиновників організації у корупції.

Крім того, Міністерство спорту і Польська футбольна федерація назвали наклепом звинувачення у підкупі чиновників УЄФА для отримання права на проведення Євро-2012.

Довідка УНІАН. Україна і Польща отримали право на проведення Євро-2012 у квітні 2007 року. Минулого року УЄФА затвердила організаторами турніру 4 польських і 4 українських міста.