Харків. 11 жовтня. УНІАН. Посол Чеської Республіки в Україні Іван ПОЧУХ висловив сподівання, що збірна Чехії зіграє під час Євро-2012 на стадіоні «Металіст».

Про це дипломат сказав 10 жовтня у Харкові після відвідування головної спортивної арени міста, яка готується до прийому континентальної першості з футболу 2012 року.

Посол Чехії мріє, аби збірна його країни виступила на «Металісті»

Відео дня

Посол високо оцінив стадіон «Металіст», який, на його думку, може слугувати взірцем для створення подібних футбольних арен.

«Харків - місто, яке організовує чемпіонат Євро-2012. Ми вже бачили стадіон «Металіст», і, я гадаю, що в Чеській Республіці теж повинен з`явитися такий стадіон. У наший країні найбільші стадіони вміщають до 25 тисяч уболівальників. Я сподіваюся, що наша команда зіграє в Харкові на вашому прекрасному стадіоні», - сказав І.ПОЧУХ.

Як повідомлялося, 10 жовтня І.ПОЧУХ взяв участь у Міжнародному семінарі з питань реформування державного управління на місцевому та регіональному рівнях за участю голови Представництва ЄС в Україні.

Посол Чехії мріє, аби збірна його країни виступила на «Металісті»

Довідка УНІАН, стадіон «Металіст» до Євро-2012 (38,6 тис. глядацьких місць) урочисто відкрито 5 грудня 2009 р. Стадіон реконструйований у форматі приватно-державного партнерства: 30% загальної суми вкладень становлять приватні інвестиції бізнесмена Олександра ЯРОСЛАВСЬКОГО (генерального інвестора і координатора підготовки Харкова до Євро-2012, президента групи DCH та ФК «Металіст), 70 % - бюджетні кошти. Загальна сума запланованих в реконструкцію стадіону інвестицій - 95,3 млн. дол. На сьогодні фактично вкладено 92,1 млн. дол. (О.ЯРОСЛАВСЬКИЙ - 28,8 млн. дол. (100%), дербюджет, 43,4 млн. дол. (100%) місцеві бюджети - 20 млн. дол. (80%).

На знімку: стадіон «Металіст».

Фото Андрія КРАВЧЕНКА