Харків. 21 жовтня. УНІАН. За підсумками 9 місяців 2011 року обсяги виробництва промислової продукції в Харківській області виросли на 10,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

Як повідомили кореспондентові УНІАН у прес-службі Харківської облгосадіміністрациі, про це поінформував заступник губернатора Валентин ДУЛУБ в ході наради

«Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України і Харківською ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» за участю представників МЗС. 

Відео дня

На думку В.ДУЛУБА, на сьогоднішній день це гарний показник.

Він зазначив, що Харківська область - один з найбільших промислових центрів України, на території якого функціонують великі машинобудівні та металообробні заводи, а також підприємства енергетичного машинобудування та електротехнічної промисловості: ВАТ «Турбоатом», ДП завод «Електроважмаш», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, ДНПП «Об`єднання Комунар», ПуАО «Харківський тракторний завод», ДП «Завод ім. Малишева» та інші.

За даними В.ДУЛУБА, обсяги реалізації промислової продукції з початку 2011 року склали 35,9 млрд. грн., з яких 9,3 млрд. грн. (25,8%), - виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів; 7,0 млрд. грн. (19,6%) - машинобудування; 7,3 млрд. грн. (20,3%) - виробництво і розподіл електроенергії, газу, води.

У машинобудуванні приріст промислової продукції відноснодев`яти місяців минулого року склав 17,9%. Досягнуте зростання випуску продукції у виробництвах: машин і устаткування для сільського і лісового господарства в 2 рази, в хімічній і нафтохімічній промисловості випуск продукції проти попереднього місяця збільшився на 21,2%, проти січня - вересня 2010 року - на 6,4%.