Україна підготувала для Іраку другу партію БТР-4 (фоторепортаж)
Україна підготувала для Іраку другу партію БТР-4 (фоторепортаж)

Україна підготувала для Іраку другу партію БТР-4 (фоторепортаж)

17:12, 03.04.2012
4 хв.

Очікується, що партія у кількості понад 60 новітніх машин може бути відправлена до Іраку наприкінці травня цього року...

Держпідприємство «Завод Малишева» спільно з іншими оборонними підприємствами України - співвиконавцями контракту підготували до здачі іноземному замовнику другу партію вітчизняних колісних бронеттранспортерів БТР-4.

Очікується, що партія у кількості понад 60 машин може бути відправлена до Іраку наприкінці травня цього року.

Айдекс-2011 БТР-4 Фото Андрія КРАВЧЕНКА

Відео дня

Про це повідомив журналістам радник генерального директора ДК «Укроборонпром» Володимир Мазін 3 квітня у ході презентації машин на території заводу ім. Малишева.

За його словами, бойова техніка виготовлена в рамках великого контракту на поставку Збройним силам Іраку 420 нових колісних бронетранспортерів БТР-4.

«Кількість другої партії становить понад 60 одиниць, машини повністю готові і плануються до відправки наприкінці травня», - сказав В.Мазін.

Він назвав БТР-4 «відмінною технікою, здатною виконувати складні бойові завдання в умовах сучасної війни».

Сьогодні на території ДП «Завод ім Малишева» та Харківського конструкторського бюро ім. Морозова (ХКБМ) - основних виконавців контракту – журналістам продемонстрували другу партію БТР-4.

За словами начальника ХКБМ Олександра Веретеннікова, над реалізацією контракту на сьогодні працює понад 120 оборонних підприємств України. Він зазначив, що до складу другої партії входять командирські, командирсько-штабні, лінійні бронетранспортери, ремонтно-евакуаційні та медичні машини, а також тренажери і машини матеріально-технічного обслуговування.

Характеризуючи техніку, генеральний директор заводу імені Малишева Микола Бєлов наголосив, що це «абсолютно нові машини, які за своїми характеристиками не поступаються світовим аналогам». За його словами, на БТР-4 встановлений двигун 3ТД потужністю 500 к.с. виробництва заводу ім.Малишева, який дозволяє розвивати швидкість машини по шосе до 110 км/год.

«БТР-4 є базовою машиною нового покоління колісної бронетехніки. Цей бронетранспортер оснащений найсучаснішим комплексом керування вогнем, достатньо маневрений, здатний долати водні перепони. Конструкція та компоновка машини дозволяє випускати на його основі різні модифікації, які відзначаються високим рівнем захисту та озброєння», - сказав М.Бєлов.

БТР-4 4 квітня 2012 Готова партія 64 шт. Фото Володимир КРАВЧЕНКО

«Наприкінці квітня ми очікуємо інспекцію замовника, - зазначив гендиректор заводу. - І після здачі-прийомки друга партія буде відправлена за місцем призначення».

Як повідомляв УНІАН, у 2009 році Україна підписала з Іраком контракт, згідно з яким має поставити Багдаду до березня 2012 року 420 одиниць БРТ-4. Основний виконавець контракту – Харківське конструкторське бюро імені Морозова (ХКБМ), співвиконавець – Державне підприємство «Завод імені Малишева» (м. Харків). Вартість контракту, яким передбачено, зокрема, поставки з України до Іраку літаків Ан-32 та ремонт авіатехніки, становить 2,4 млрд. дол. Перша партія БТР-4 в кількості 26 одиниць була відправлена з території заводу ім. Малишева 20 квітня 2011 р.

Довідка УНІАН. Колісні БТР-4 розроблені Харківським конструкторським бюро ім. Морозова. Перша партія машин для Іраку була виготовлена на виробничій базі цього казенного підприємства. БТР-4 призначений для транспортування особового складу мотострілкових підрозділів та їхньої вогневої підтримки в бою. БТР використовується для оснащення підрозділів, здатних вести бойові дії в різних умовах, у тому числі в умовах застосування противником зброї масового ураження. БТР може бути базовою машиною для оснащення спеціальних сил швидкого реагування і морської піхоти, виконувати поставлені завдання як удень, так і вночі, в різних кліматичних умовах, на дорогах з різним покриттям і в умовах повного бездоріжжя. Діапазон робочих температур навколишнього повітря від -40 до +55° С. На базі БТР-4 можуть бути створені: командирська машина БТР-4К, бойова розвідувальна машина БРМ-4К, ремонтно-евакуаційна машина (БРЕМ), машина вогневої підтримки МВП-4К, командно-штабна машина БТР-4КШ, броньована санітарно-евакуаційна машина БСЕМ-4К та ін.

БТР_4 4 квітня 2012 Готова партія 64 шт. Фото Володимир КРАВЧЕНКО

БТР_4 4 квітня 2012 Готова партія 64 шт. Фото Володимир КРАВЧЕНКО

БТР_4 4 квітня 2012 Готова партія 64 шт. Фото Володимир КРАВЧЕНКО

БТР_4 4 квітня 2012 Готова партія 64 шт. Фото Володимир КРАВЧЕНКО

БТР_4 4 квітня 2012 Готова партія 64 шт. Фото Володимир КРАВЧЕНКО

БТР_4 4 квітня 2012 Готова партія 64 шт. Фото Володимир КРАВЧЕНКО

БТР-4 4 квітня 2012 Готова партія 64 шт. Фото Володимир КРАВЧЕНКО

На знімках: (угорі) новий бронетранспортер БТР-4 харківського виробництва, представлений Україною на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (ОАЕ), фото Андрія КРАВЧЕНКА; представники українського ОПК Володимир Мазін, Олександр Веретенніков, Микола Бєлов; (унизу) друга партія машин для Іраку на території заводу ім. Малишева, 3 квітня 2012 р., фото Володимира КРАВЧЕНКА.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся