Харків. 19 вересня. УНІАН. Харківський міський голова Михайло ДОБКІН вважає політичною акцією позбавлення його доступу до державної таємниці.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний коментар М.ДОБКІНА розміщено на офіційному веб-сайті Харківської міськради.

Коментуючи розпорядження облдержадміністрації про позбавлення його доступу до державної таємниці, М.ДОБКІН відзначив, що це - політична акція, яка має замовний характер, оскільки всі факти, викладені в акті перевірки, як вважає він, не відповідають дійсності.

Відео дня

«Ці дії спрямовані не проти особи ДОБКІНА, а проти вищого адміністративного особи міста. Будучи упевненим у своїй правоті, я пройду всі судові інстанції, аби ті, хто ставив свої підписи під підробленими документами, були покарані відповідно до Законів України, аж до кримінальної відповідальності», - заявив М.ДОБКІН.

За словами міського голови, вже подано позов до адміністративного суду Харкова і заяву в прокуратуру Харківської області з вимогою розібратися в ситуації, що склалася.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 вересня, прес-секретар голови СБУ Марина ОСТАПЕНКО повідомила на прес-конференції в Києві, що Служба безпеки України позбавила допуску до державної таємниці міського голови Харкова Михайла ДОБКІНА. За її словами, це пов`язано з тим, що під час проведеної СБУ в Харківській міській раді перевірки організації охорони держтаємниці і обігу документів, що містять конфіденційну інформацію, було виявлено грубі порушення з боку голови і секретаря міськради.

Як відзначила М.ОСТАПЕНКО, зараз вирішується питання про відміну такого допуску для секретаря Харківської міськради Геннадія КЕРНЕСА.