Харків. 15 жовтня. УНІАН. У Харківській області опозиція домовилася про узгодження дій для перемоги на парламентських виборах.

Арсеній Яценюк Фото Андрія Кравченка http://www.kharkiveurofoto.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на мітингу у Харкові голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, коментуючи останні домовленості різних гілок опозиції, зокрема, результати сьогоднішнього з’їзду «Батьківщини».

Відео дня

За словами А.Яценюка, щоб виграти вибори у мажоритарних округах, не повинно бути конкуренції між кандидатами від різних опозиційних демократичних сил. «Ми разом за Україну і проти Януковича», - заявив А.Яценюк.

Арсеній Яценюк, мітинг у Харкові 161012, фото Андрія Кравченка http://www.kharkiveurofoto.com

Він наголосив, що у Харківській області кандидати від «Батьківщини», ВО «Свобода» та «УДАРу» домовилися про взаємодію.

Зокрема, повідомив А.Яценюк, четверо кандидатів у народні депутати від «УДАРу» зняли свої кандидатури у мажоритарних округах на користь «Батьківщини», і так само четверо кандидатів від «Батьківщини» відмовилися від балотування на користь «УДАРу».

Таким чином, вважає А.Яценюк, «шанси опозиції в Харківській області зросли».

Арсеній Яценюк, мітинг у Харкові 161012, фото Андрія Кравченка http://www.kharkiveurofoto.com

Водночас, за його словами, про принцип «один опозиційний кандидат – один округ», за великим рахунком, на сьогодні не вдалося домовитися.

Як заявив А.Яценюк, вималювалося те об’єднання, «яке здатне перемогти як Януковича, так і Партію регіонів». «Ми хочемо відправити Партію регіонів у опозицію, а Януковича – у відставку, і це завдання на Харківщині зокрема», - сказав він.

Арсеній Яценюк, мітинг у Харкові 161012, фото Андрія Кравченка http://www.kharkiveurofoto.com

За словами А.Яценюка, у разі перемоги на виборах одним із перших законів, які прийме опозиція, буде закон про імпічмент Президента. «І першим Президентом України, який піде у відставку, буде Віктор Федорович Янукович», - наголосив він.

А.Яценюк закликав учасників мітингу та усіх харків’ян взяти активну участь у виборах і підтримати опозицію.

Фото Андрія КРАВЧЕНКА