В каждом отделении Ощадбанка обещают разместить инструкции / Фото УНИАН

У листопаді цього року мешканці столиці отримають змінені платіжні документи для розрахунку за житлово-комунальні послуги: на одному аркуші буде розміщено три рахунки від виконавців послуг, які необхідно сплачувати окремо.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на директора КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (ГІОЦ) Валерія Місаня.

Читайте такожКМДА планує встановити лічильники тепла в будинках столиці протягом 2 років

Відео дня

Зазначається, що для зручності киян до кожної платіжки буде надано інструкцію, а термін сплати зі збереженням знижки буде подовжено до 25-го листопада.

За словами Місаня, зміни до платіжних документів пов’язані зі змінами чинного законодавства, яке, насамперед, визначає виконавця кожної послуги. Таким чином, споживач знає, кому і за які види послуг сплачує кошти.

«До першого блоку віднесено послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, а також централізоване постачання холодної води та водовідведення. Другий блок – централізоване постачання гарячої води. Третій – послуга централізованого опалення», – зазначив директор КП «ГІОЦ».

За його словами, у зв’язку із проведенням низки перерахунків мешканці почнуть отримувати квитанції з 13-го листопада. Саме тому термін оплати зі збереженням знижки продовжено до 25 листопада.

«КП «ГІОЦ» наразі провів перерахунки за опалення, оскільки послуга надавалася неповний місяць, а також – перерахунки за неправильні нарахування мешканцям за холодну воду», – пояснив Місань.

В КМДА зазначають, що інструкція для правильного заповнення платіжки також буде розміщена в кожному відділенні «Ощадбанку».

Читайте такожУ КМДА повідомили, що через відсутність гарячої води влітку, зараз рве труби

Як повідомляв УНІАН, нинішня зміна виду платіжки буде вже третя за останні три місяці.

За словами першого заступника директора КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» Андрія Щербини, з 15 вересня мешканці Києва були переведені на нову форму Єдиного рахунку на сплату за житлово-комунальні та інші послуги, який було розділено на п’ять блоків у залежності від виду послуги та її виконавця. Всі суми, що нараховувались для сплати за послуги, складались та сплачувались однією квитанцією.