У Києві врятували бобра, який ледь не став жертвою браконьєра / Facebook - Kyiv Animal Rescue Group

Волонтери «Команди порятунку тварин Києва» та небайдужі громадяни надали допомогу бобру, який потрапив у капкан браконьєра біля озера «Срібний Кіл» у столиці.

Читайте такожПрекрасно себе почувають: вчені показали свіжі фото тварин із засніженої зони відчуження біля ЧАЕС (фоторепортаж)

Як повідомляється на сторінці організації в Facebook, в озері на вулиці Срібнокільській довгий час жив бобер. Його знали і місцеві жителі, і працівники закладів на березі озера.

Відео дня

Вдень 11 лютого співробітники одного із закладів занепокоїлися через тривалу відсутність бобра і вирушили на пошуки. Незабаром тварина знайшлося – вона потрапила в капкан, встановлений браконьєрством в межах міста.

Небайдужі люди звернулися до Команди порятунку тварин. Волонтер і чоловіки, які знаходились на місці, дістали бобра на берег, після чого зняли з нього капкан.

«Водночас за здобиччю прийшов браконьєр, який намагався підійти до капкану непомітно, але був вчасно виявлений. На жаль, підозрюваний втік», - наголошується в повідомленні.

Бобра госпіталізували. У тварини діагностували складний перелом передньої лапи та велику втрату крові.

Раніше повідомлялося, що в лісах Львівщини браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху. Розтерзане тіло тварини вранці 31 січня знайшов єгер.