Будівництво проводилися під керівництвом архітектора Городецького / vokrugsveta.ua

Міністерство культури, молоді та спорту почало підготовку до реставраційних робіт пам'ятки архітектури - будівлі костелу Святого Миколая в Києві, де знаходиться Національний будинок органної та камерної музики.

Читайте такожУ київського костелу протікає дах і руйнується фасад (фото)

Про це у своєму Telegram-каналі написав міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський. "МКМС почало підготовку до початку реставраційних робіт, яких потребує пам'ятник архітектури національного значення - будівля костьолу Святого Миколая, де знаходиться Національний будинок органної та камерної музики України. На реставрацію фасадів у державному бюджеті на 2020 рік заплановано близько 50 млн грн", - написав Бородянський.

Відео дня

Він зазначив, що Мінкульт надав пріоритет витрат для реставраційних робіт, зокрема, з урахуванням стану об'єкту, який потребує негайної реставрації.

Довідка УНІАН. Споруда костелу Св. Миколая почалася за конкурсним проектом архітектора Валовського в 1899 році. Розробка і будівництво здійснювалися під керівництвом відомого київського архітектора Городецького. Костел, побудований у стилізованих готичних формах з високими стрілчастими вежами і шпилями, відрізняється стрункими пропорціями, легкістю, ясністю композиційної структури. Костел розташований за адресою: вул. Велика Васильківська, 77.