В Киеве состоялся крестный ход

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, заступник голови Відділу зовнішніх зв’язків УПЦ МП протоієрей Миколай Данилевич зауважив, що віряни пройшли ходою від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври. 

«Хресна хода - визначна подія, адже у ній бере участь біля 20 тис. вірян - киян та паломників з різних куточків України. Дуже важливо, що люди, які проживають в різних регіонах України, побачили у цій хресній ході один одного, спільно моляться за мир та єдність в нашій країні», – зазначив Данилевич.

Відео дня

Читайте такожБлаженніший Онуфрій під час хресної ходи вшанував пам’ять загиблих українців на Майдані

Перед цим о 14.00 на Володимирській гірці біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру Великому відбулася зустріч 8-ми чудотворних ікон Божої Матері, які привезли з різних регіонів України, та урочистий молебень до 1000-річчя успіння князя Володимира.

Після прибуття до Києво-Печерської лаври на площі перед Успенським собором розпочнеться всенічне бдіння, під час якого ікони вже будуть доступні для поклоніння.

28 липня о 09.00 у Києво-Печерській Лаврі звершуватиметься святкова Божественна літургія. Вклонитися чудотворним іконам можна буде 27 і 28 липня.