Підприємства, які не прибирали сніг, будуть оштрафовані / Фото УНІАН

Із початку снігопадів у місті Києві складено протоколи на більш як 400 підприємств, які не прибирають свої території від снігу.

Про це повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв за результатами засідання міського оперативного штабу із ліквідації наслідків негоди, інформує прес-служба КМДА.

Загальна сума штрафів, яку мають сплати організації – понад 680 тис. грн. Однак міські інспектори фіксують збільшення кількості комерційних структур, які за останню добу забезпечили прибирання територій, сказав Пантелеєв.

Відео дня

На його думку, системна робота з підприємствами міських служб із благоустрою дала позитивний результат, і сьогодні більша частина підприємців долучається до ліквідації наслідків негоди, розуміючи наскільки важливим є вчасне прибирання снігу.

«З комерційними підприємствами Київ поступово вибудовує цивілізовані європейські відносини. І все більше столичних підприємств виходять прибирати сніг. Міські та районні інспектори з благоустрою активно займаються інформаційною роботою та попереджають комерційні та інші структури, які ігнорують правила благоустрою та не чистять сніг на ділянках, які за ними закріплені. Працює 10 мобільних груп, які контролюють прибирання як комунальних, так і приватних установ», – повідомив заступник голови КМДА.