Московская площадь / Скриншот

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили проект рішення "Про перейменування вулиці, проспекту, площі та мосту у місті Києві".

Відповідним проектом рішення пропонується перейменувати: Московський міст на міст імені Георгія Фукса; вулицю Патріса Лумумби на вулицю Іоанна Павла II; проспект Возз'єднання на проспект Соборності; площу Московську на площу Деміївську.

Читайте такожКМДА проводить онлайн голосування за перейменування двох проспектів на честь Шухевича та Бандери

Відео дня

"Це рішення сприятиме демократизації українського суспільства та його просування на шляху до європейських цінностей, а також вшанування пам'яті видатних діячів та відображення у топоніміці столиці основних подій боротьби українського народу за незалежність", - повідомили у прес-службі і додали, що зазначені перейменування пройшли громадські обговорювання.

Проект рішення має розглянути постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, після чого його винесуть на пленарне засідання Київради.