wikipedia.org/Елвіс

До того часу розгляд справи з переривання договору оренди із "Укрреставрацією" призупинено, йдеться в сюжеті ТСН

Таким стало рішення столичного апеляційного господарського суду. Ще у 2014 році Київрада передала в державну власність лише земельну ділянку. Будівля ж і досі в оренді – в занедбаному стані, без жодної консервації будівництва.

Читайте такожТранспортні контейнери та балкони: в соцмережах показали своє бачення нового театру на Подолі (фотопідбірка)

Відео дня

Тим часом кияни та архітектори кажуть, що споруда вже давно аварійна, цегляні стіни стоять роками без верхнього шару, даху немає, усюди підтікання та тріщини.

"Нікому не потрібен цей Київ – потрібне лише місце, де можна побудувати", - вважають пересічні кияни.

"Та цегла і той розчин, на якому збудовано цю споруду, мало того, що вони поганої якості – вони мають мінімальну міцність на морозостійкість. Там купа будівельного сміття, яке накопичує вологу, і всю цю вологу передають на стіни. Ми маємо пустир у центрі міста", - розповів архітектор Георгій Духовничий.

Як повідомлялося, влітку 2014 року Київська міська рада скасувала землевідвід під реконструкцію Гостинного двору на Контрактовій площі.

Читайте такожСтолична влада не помітила культурної цінності у знесеній 100-річній садибі

Нагадаємо, прокуратура міста Києва подала апеляцію до суду з вимогою повернути Гостинний двір на Подолі у власність держави. Зазначається, що позов пред’явили у зв’язку з тим, що орендар не виконав своїх зобов’язань зі збереження пам'ятки, чим створив загрозу її руйнації.

Гостинний двір було виведено із списку пам’яток архітектури у 2011 році, а у 2012-му Київрада передала "Укрреставрації" в оренду на 5 років земельну ділянку під Гостинним двором для проведення реконструкції.