Київ. 27 квітня. УНІАН. Міська влада провела сьогодні чергову акцію зі знищення 20 кіосків, які були незаконно встановлені біля шкіл та здійснювали торгівлю алкогольними та тютюновим виробами.

Як повідомляє прес-служба КМДА, участь в акції взяв перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

«Олександр Попов неодноразово попереджав, що ті кіоски, які встановлюватимуть після введення мораторію, перетворять на брухт. У першу чергу, це стосується тих МАФів, які розміщені біля входів у метро, на зелених зонах та поблизу шкіл, та здійснюють торгівлю алкогольними виробами. Знищення чергових 20 споруд – тому доведення. Зрозуміло, що ця акція носитиме масовий характер”, - пообіцяв він.

Відео дня

О.Мазурчак зазначив, що міська влада вирішила знищувати споруди з максимальною користю для мешканців столиці. Так, вікна, вилучені сьогодні з кіосків віддадуть школам Деснянського району, де під час зимового періоду температура не відповідала нормі. Решту склопакетів, які не підійдуть за форматом, буде передано комунальному об’єднанню «Київзеленбуд» для теплиць.

«Наразі понад 7 тисяч підприємців подали заяви на отримання договору щодо пайової участі, тобто увійшли у легальне поле. Інших, які нехтують правилами, чекає така ж доля. Всі незаконно встановленні кіоски будуть демонтовані та знищені. Лише за місяць працівники комунального підприємства «Київблагоустрій» демонтували 300 малих архітектурних форм»,  – запевнив О.Мазурчак.

Як повідомлялось, перша акція зі знищення малих архітектурних форм відбулася 4 квітня поточного року. Зокрема, під головуванням О.Попова 40 незаконно встановлених кіосків загальною вартістю 3 мільйона гривень перетворили на купу брухту.