Асоціація інвесторів нового житла розпочала серію акцій проти рейдерів, які штучно блокують реалізацію проєктів забудовників. Про це заявила голова асоціації Світлана Мякота, яка сьогодні разом з активістами прийшла під стіни столичного Апеляційного суду, де розглядалася чергова надумана справа проти однієї із відомих будівельних компаній.

«Під гаслом боротьби з незаконними забудовами деякі люди і організації роками тероризують забудовників. Насправді там все куди прозаїчніше – у такий спосіб вони просто шантажують компанії, вимагаючи у них гроші за можливість спокійно реалізувати той чи інший проєкт. Цим рейдерством займається депутат Київради Ігор Мірошніченко та його бойовики із «Твердині» і «Стоп свавіллю» – «де юре» ці організації є громадськими, але за методами своєї боротьби вони немов сумнозвісні угрупування початку 90-х - трощать огорожі на об’єктах, б’ють охоронців…. Останнім часом до цієї компанії приєднався й експерт в області будівництва Віктор Глеба, який, очевидно, теж вирішив підзаробити у такий специфічний спосіб», - розповідає Світлана Мякота.

Останнім часом тиск з боку рейдерів на забудовників значно посилився. Голова асоціації припускає, що у псевдоактивістів з’явився новий спонсор, зацікавлений в тому, щоб ринок будівництва перетворився на хаос.

Відео дня

«У них є неабиякі ресурси. Є гроші на замовні публікації у ЗМІ, на прямі ефіри на телеканалах, на листівки, що роздаються в метро, на проплачені мітинги і акції «бойовиків». Хай воюють з ким хочуть, але чому від цього повинні страждати прості люди, інвестори? Чому вони не можуть спокійно дочекатися своїх квартир, які насправді будуються, і це відбувається якісно і за графіком? Мірошніченко, Глеба та решта їхньої компанії свідомо створюють негативне тло для того чи іншого забудовника – адже це вигідно і їм, і їхньому можливому замовнику. А про проблеми інвесторів вони взагалі не думають», - заявила Світлана Мякота.

За словами активістки, Асоціація інвесторів нового житла продовжить боротися з превдоактивістами, адже від цього залежить майбутнє багатьох інвесторів.

«Люди не хочуть, щоб питання – чи отримають вони квартиру чи ні – залежало від Мірошніченка чи Глеби. Тому і об’єдналися, щоб протистояти і цим рейдерам, і ситуації, що склалася. Сьогодні була наша перша акція, але ми точно продовжимо боротьбу проти псевдоактивістів. І, зрештою, з’ясуємо, хто стоїть за усіма ними».

Прізвище Ігоря Мірошніченка, Віктора Глеби не вперше згадується у контексті скандалів, пов’язаних з можливим шантажем забудовників. Цих людей регулярно звинувачують у рейдерстві та шантажі будівельників.