Ігор Колтунов

Депутата Київської облради від "Слуги народу" Ігоря Колтунова підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів з бюджету на суму, імовірно, понад півмільйона гривень, згідно даних журналістського розслідування.

Про це у своєму телеграм-каналі написав народний депутат Олександр Дубінський, який звернувся до правоохоронних органів із заявою про вчинення злочину.  За його словами, схема була зав'язана навколо обласної цільової програми "Турбота", спрямованої на підтримку незаможних українців.

"2020 року ми привели в місцеву політику колишнього журналіста - "розслідувача" Ігоря Колтунова, який, отримавши корочку депутата обласної ради, дуже швидко скотився до того, за що українці в принципі ненавидять владу – почав обкрадати найбільш незахищених. Коли інформація про те, що Колтунов намагається поцупити гроші, призначені для допомоги незаможним, дійшла до моїх колег – він для всіх став нерукопожатний", – заявив Дубинський.

Відео дня

За словами Дубінського, Колтунов "обікрав звичайних жителів області самим тупим і примітивним способом" - привласнив виділену їм з бюджету області матеріальну допомогу. 

"Така ницість не повинна залишатися безкарною - тому звернувся до Нацполіції із заявою про злочин", – написав Дубінський.

Депутата Київської облради запідозрили в розкраданні коштів з держбюджету - нардеп

Він також опублікував підтвердження внесення його заяви до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У ньому зазначено, що заява нардепа стосується " незаконного виділення бюджетних коштів невстановленими особами в рамках Київської обласної цільової програми "Турбота".

Також Дубинський прикріпив до посту посилання на журналістське розслідування з описом схеми, в організації якого нардеп звинувачує Колтунова.

Автори публікації, зокрема, заявляють, що Колтунов нібито "скуповував" персональні дані малозабезпечених жителів області, а після – використовував їх для складання "заяв" на своє ім'я з проханнями надати гроші за програмою "турбота" від імені цих людей.

"Колтунов купував персональні дані тих, хто через складні життєві обставини потребував грошей, а потім підробляв звернення на своє ім'я, де його просили надати кошти нібито на лікування", – йдеться в тексті з розслідуванням діяльності чиновника.

Автори матеріалу зазначають, що мова може йти про суму понад півмільйона гривень. А старт розслідуванню дали нібито підроблені з подачі Колтунова заяви на виділення допомоги на ім'я депутата від імені жителів населених пунктів, що не мають відношення до округу, від якого обирався Колтунов.

Депутата Київської облради запідозрили в розкраданні коштів з держбюджету - нардеп

"Виводив крадені гроші на підставні картки, під виглядом соціальних виплат, а це понад півмільйона гривень. Жадібність депутата, обраного в Ірпені, змусила його підробляти заяви від виборців інших округів Київської області, до яких у нього немає жодного відношення. Тим самим він додатково порушив закон", – сказано в матеріалі.