Як відіпрати білі шкарпетки - лайфхак / фото ua.depositphotos.com

Чисті та білосніжні шкарпетки - невід'ємна частина бездоганного образу. Однак, з часом вони можуть втратити свою яскравість та стати непривабливими на вигляд. Не впадайте у відчай! Існує кілька ефективних методів, як зробити шкарпетки знову білими.

Чим в домашніх умовах відбілити шкарпетки - використовуємо підручні засоби

Для початку давайте розберемося, як правильно замочувати білі шкарпетки. Бавовняні шкарпетки можна замочувати в окропі і навіть кип'ятити. Якщо шкарпетки з синтетикою, то керуйтеся інформацією на етикетці. А ось вовняні шкарпетки важливо прати тільки в теплій воді.

Розповідаємо, як відіпрати білі шкарпетки содою і оцтом:

Відео дня
  • підготуйте розчин з гарячої води, соди та невеликої кількості простого столового оцту;
  • помістіть шкарпетки в цей розчин;
  • залиште їх на кілька годин для просочення;
  • після цього вимийте їх у теплій мильній воді.

Сода допоможе позбутися плям і неприємних запахів, а оцет поверне шкарпеткам їх первісну білизну.

Часто люди стикаються з питанням, як відіпрати білі шкарпетки від чорної підошви. Для початку рекомендується видалити грубі забруднення за допомогою щітки. Потім змішайте миючий засіб для білих тканин з гарячою водою і замочіть шкарпетки в цьому розчині на 30-60 хвилин. Після цього періть шкарпетки в пральній машині або руками, додавши звичайний миючий засіб або господарське мило.

Підкажемо, як відіпрати білі шкарпетки лимонною кислотою. Створіть розчин, змішавши лимонну кислоту з водою. Потім замочіть шкарпетки в цьому розчині на кілька годин. Лимонна кислота допоможе видалити плями й повернути білизну ваших шкарпеток. Після замочування виперіть шкарпетки вручну або в машинці.

Як відбілити білі шкарпетки кип'ятінням - використовуємо мікрохвильовку

Один з вірних способів повернути шкарпеткам їх білий колір - кип'ятіння. Однак у 21 столітті вже ніхто не ставить таз на плиту - господині використовують сучасні технології.

Простий спосіб, як відбілити шкарпетки в мікрохвильовці

Візьміть шкарпетки, покладіть їх у миску з водою і додайте трохи миючого засобу для білих тканин. Поставте миску з шкарпетками в мікрохвильовку на кілька хвилин. Увімкніть СВЧ-піч на середню або низьку потужність і кип'ятіть їх близько 10 хвилин. Як тільки вони стануть досить білими, дістаньте їх і виперіть звичайним способом.

Тепер у вас є кілька унікальних способів, як відіпрати шкарпетки від бружу, що в'ївся. Виберіть той, який вам найбільше підходить, і насолоджуйтесь їх свіжістю та яскравістю в будь-який час!

Раніше УНІАН розповідав, як прати білі шкарпетки по-іншому.

Вас також можуть зацікавити новини: