Поради, чим можна відтерти супер клей, засохлий на поверхнях / фото ua.depositphotos.com

Всі, хто колись користувався суперклеєм, напевно стикалися з проблемою, коли він прилипав до рук, інших ділянок шкіри або до тих поверхонь, де не треба було. Чим можна відмити супер клей в домашніх умовах – розповімо в матеріалі.

Чим можна видалити супер клей з поверхні - ефективні методи

Якщо під час процесу склеювання він прилип в непотрібних місцях, його треба спробувати видалити за допомогою перевірених засобів. Відповідь на питання, чим можна відтерти супер клей, засохлий на поверхні, має кілька варіантів.

Можна скористатися ваткою, змоченою в ацетоні або рідині для зняття лаків, яка його містить. Перед тим, як відмити клей секундний, ватку потрібно потримати на забрудненій ділянці поверхні півхвилини, а потім спробувати відтерти з неї клей.

Відео дня

Щоб знати, чим розчинити суперклей на пластику або як відмити його з металу, потрібно враховувати відносну стійкість до хімії цих матеріалів.

  • Тут може бути досить ефективним димексид, який продається в аптеках: його потрібно нанести на ватку і ретельно потерти пляму клею.
  • Хорошим варіантом буде використання ацетону з вазеліном і маслом. Суміш потрібно нанести на поверхню, почекати 20 хвилин, потім прибрати утворену субстанцію за допомогою ганчірки або кухонною губкою.
  • Можна спробувати і ацетон або ж зішкребти клей гострим лезом, щоб видалити його механічним способом.

Ацетон - накращий засіб, ніж відмити супер клей з одягу, включно зі звичайним медичним спиртом та іншими розчинниками хімічного походження.

Чим видалити суперклей з рук, щоб не нашкодити собі

Перш ніж відмити супер клей з шкіри, необхідно враховувати моменти безпеки, щоб не отримати пошкодження у вигляді опіків. У таких випадках краще утриматися від використання хімічних засобів і бути в курсі, як відмити суперклей з рук в домашніх умовах за допомогою простих народних засобів.

  • Один із методів - просто тримати руки у воді з милом певний час, поки шматочки липкого клею не почнуть відставати від шкіри. Якщо при цьому руки терти мочалкою, то процес прискориться.
  • Перевірені народні засоби - рослинне масло або вазелін, якими потрібно ретельно протерти шкіру за допомогою ватних дисків або кухонної губки.
  • Клей з шкіри допоможе прибрати 9-відсотковий водний розчин столового оцту або ж суміш близько 20 грам лимонної кислоти і півлітра води.

Багато хто чув про метод, як прибрати супер клей з рук сіллю: треба потримати їх в гарячій воді, а після цього розтерти ділянки з прилиплим клеєм сіллю. З солі можна зробити скраб, додавши туди трішки води. Але тут треба бути обережним, як і в разі застосування хімічних засобів, адже сіль може стати причиною сильного шкірного подразнення.

Вас також можуть зацікавити новини: