Чим удобрити гарбуз в серпні / фото depositphotos.com

Гарбуз як культура дуже невибагливий і добре плодоносить в наших широтах. Але будь-яким підгодівлям рослина буде рада, і віддячить дачника багатим урожаєм.

Удобрити рослину можна на початку серпня, щоб стимулювати ріст плодів. Підгодівлі гарбуза поєднують з поливом - спочатку поливають водою, потім вносять добриво. Але якщо земля волога після дощу, то поливати її не потрібно.

Раніше ми також розповідали, чим удобрити огірки літом.

Відео дня

Мінеральні добрива для гарбуза

Гарбуз добре плодоносить після внесення мінеральних добрив. Купити їх можна в агромагазині. Кращі добрива для цієї культури - суперфосфат і сульфат калію. А ось азотні добрива використовувати можна лише в тому випадку, якщо у гарбуза пожовкло листя.

Деревний попіл

Зола багата калієм, який потрібен для росту гарбуза, а також відлякує слимаків. Золою можна просто посипати землю біля коріння гарбуза або висипати на листя. Також можна приготувати розчин золи і води в співвідношенні 1:5 і полити рослини під корінь.

Гній

Гній відмінно збагачує грунт і підвищує родючість. Гнойове добриво вносять на етапі росту молодих плодів. Одне відро гною розбавте п'ятьма відрами води і залиште на 3 дні. Потім отриманий настій розбавте ще п'ятьма відрами води. Виливайте по 3 л рідини під кожен кущ.

Чим удобрити гарбуз в серпні/ фото ua.depositphotos.com

Курячий послід

Послід викладіть на дно відра і залийте водою. Поставте в сонячне місце і залиште на 3-4 дні. Потім розбавте цей розчин водою у співвідношенні 1: 20. Поливайте гарбуза на етапі активного росту плодів.

Розчин з трав

Приготувати підгодівлю для гарбуза можна з будь-яких трав і бур'янів, але найкраще використовувати кропиву. Вона не тільки насичує грунт корисними речовинами, а й відлякує шкідників.

Траву слід нарізати або порвати руками, і наповнити бочку або відро наполовину. Потім ємність заливають водою до краю і залишають на кілька днів під сонцем. Отриманий розчин розводять з водою у співвідношенні 1:10 і поливають гарбуз під корінь.

Розчин з дріжджів і цукру

Це універсальне добриво, яке можна використовувати для будь-яких культур. 100 г пресованих дріжджів і 100 г цукру розбавте в 10 л гарячої води. Залиште суміш бродити на тиждень. Потім розбавте розчин ще 10 літрами води. Поливайте гарбуз під корінь - по одному літру води на кущ.

Вас також можуть зацікавити новини: