Відмити підвіконня від бруду можна з використанням копійчаних засобів / фото ua.depositphotos.com

Сучасні пластикові підвіконня дуже легко забруднюються і жовтіють. Причини тому найрізноманітніші – від невдалого поливу квітів до погоди за вікном. Чим відбілити пластикове підвіконня від жовтизни, розповімо далі. 

Як відбілити підвіконня від жовтизни - чому вони змінюють колір

Фахівці стверджують, що є кілька причин, чому пластикові підвіконня жовтіють. Одна з них – погодні умови. Багато виробників економлять і не покривають підвіконня світлостійкою плівкою. Тому під впливом сонячних променів колір матеріалу може змінюватися. Впливати на це може також вологість, адже в холодну пору року вікна часто запотівають. 

Серед інших причин появи жовтизни виділяють такі: 

Відео дня
  • неякісні матеріали,
  • поганий догляд (неправильно підібрані засоби для прибирання, недостатньо часте миття),
  • неправильний монтаж (під час установки вікон майстри могли змивати монтажну піну матеріалами, які псують пластик).

Щоб не довелося розбиратися, чим відбілити підвіконня, перед установкою вікон обов'язково поцікавтеся у продавця, чи є в них світлостійка плівка, і як за ними правильно доглядати. 

Пожовтіло підвіконня - як відбілити

У митті підвіконня допоможуть засоби, які є в кожному будинку. Наприклад, можете скористатися перекисом водню. Достатньо нанести аптечний засіб на губку і протерти поверхню, приділивши особливу увагу пожовклим ділянкам. Залиште її на кілька хвилин, після – протріть вологою ганчіркою. Особливо корисний цей спосіб для миття підвіконь на кухні, тому що перекис відмінно бореться з жиром. 

Ще один спосіб, як відмити підвіконня від бруду, що вʼївся – скористатися содою і оцтом. Але робити це потрібно правильно. Насипте соду на підвіконня, після чого втирайте в поверхню ганчіркою, змоченою в оцті. Засоби вступлять в реакцію і очистять підвіконня.

Якщо ламаєте голову, як відчистити підвіконня від бруду, що вʼївся – просто залиште суміш оцту і соди хвилин на 15-20, після чого протріть поверхню чистою ганчіркою. До речі, це ще й відмінний метод, як відмити пластикове підвіконня від клею. Але не забудьте надіти рукавички – ваша шкіра скаже вам "спасибі".

Це не єдині методи, як відбілити підвіконня від жовтизни. Допомогти може і популярний серед господинь кисневий порошок або гель. Розведіть невелику кількість у воді і нанесіть піну на підвіконня. Залиште на 15-30 хвилин (в залежності від ступеня забруднення), після чого змийте теплою водою і протріть підвіконня насухо. 

Чим відмити підвіконня після плівки

Часто на нових підвіконнях не віддирається плівка. Щоб не витрачати нерви, радимо скористатися шкребком, скотчем або звичайним ластиком. З маленькими шматочками плівки вони повинні впоратися на ура.

Якщо плівка пристала намертво, механічних зусиль може не вистачити. Тоді доведеться вдатися до використання хімікатів. Наприклад, можете взяти бензиновий розчинник. Але будьте уважні, наливати його потрібно тільки під плівку, після чого акуратно знімати її шпателем. Щоб не зіпсувати підвіконня, радимо провести тест на невидимій ділянці – подивіться, як пластик відреагує на засіб. 

Вас також можуть зацікавити новини: