Чим прибрати жовтизну з волосся - поради / Фото - ua.depositphotos.com

Впродовж кількох років поспіль у світі триває справжній бум на зачіски, що передбачають висвітлення волосся. Два-три місяці після фарбування ваш колір дійсно вражає, але з кожним миттям пігмент вимивається, а висвітлені пасма стають жовтими.

Саме тоді кожну жінку найбільше турбує, чим затонувати жовтий колір волосся. Насправді, існує кілька варіантів вирішення цієї проблеми. Обговоримо детальніше їх.

Що потрібно, щоб прибрати жовтий колір волосся?

Жовтизна волосся виглядає вкрай неохайно та робить вашу зачіску максимально недоглянутою. Найефективніший спосіб позбавитися її - піти в салон на процедуру тонування. Майстри радять тонувати зачіску бразильський блонд, балаяж, тотал блонд та інші через кожні 3-4 місяці. Усе залежить від регулярності миття волосся та фізіологічних особливостей.

Відео дня

Майстер у салоні знає, що нейтралізує жовтий колір, тому професійно вирішить вашу проблему. Однак, можливість відвідати салон є далеко не у всіх і не завжди, особливо в реаліях війни. Не засмучуйтеся, адже це можна зробити й вдома.

Як позбавитися від жовтого кольору волосся в домашніх умовах - косметичний вибір

У косметичних магазинах та маркетплейсах достатньо засобів для догляду за висвітленим волоссям. Ви точно знайдете дієвий засіб, як прибрати жовтизну волосся після освітлення.

Ця лінійка найчастіше маркується словосполученням "Anti-Yellow Effect". Сюди входять як шампуні, так і бальзами, маски тощо. Ви можете використовувати засоби комплексно, а можете й окремо. Наприклад, для очищення шкіри голови та волосся застосовуйте свій звичний шампунь, а потім нанесіть маску з "Anti-Yellow Effect".

Під час вибору постає питання, яким кольором затонувати волосся, щоб прибрати жовтизну. Ви можете обрати відтінок засобу, що підходить вашій зачісці. Такі маски насичені кольоровими пігментами, що нейтралізують жовтизну. Засоби представлені у різних цінових категоріях, тому кожна жінка знайде щось на свій гаманець.

Якщо усі пасма вашого волосся висвітлені, тоді необхідно обрати тонік для волосся, або висвітлюючу фарбу. Вони теж мають різні відтінки, тому ви можете придбати на власний смак. Майстри радять утриматися від вибору надто яскравих відтінків для тонування вдома, наприклад яскраво рудого. Таку процедуру краще довірити перукарю.

Чим прибрати жовтизну з волосся в домашніх умовах - лайфаки

Жовтизну з волосся прибирають й за допомогою лайфхаків. Найсміливіші жінки готують засіб від жовтизни волосся із горілкою. Для цього потрібно:

  • шампунь – 1 ч. ложка;
  • кефір – 50 г;
  • горілка – 2 ст. ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • сік лимона – 2 ст. ложки.

Перемішайте все це до стану маски, нанесіть на волосся та накрийте плівкою на 40 хвилин. Потім ретельно змийте з волосся. За відгуками жінок, ця процедура досить дієва.

Тепер ви знаєте, як почистити блонд від жовтизни в домашніх умовах. Втім, варто пам'ятати, що пошкодити волосся легше, ніж його відновлювати. 

Раніше УНІАН пояснював, як правильно мити голову покроково. Спершу потрібно розчесати сухі пасма й нанести той засіб, яким ви збираєтеся мити голову. Шампуню радять наносити стільки, щоб його кількість була такою ж, як діаметр монети номіналом 5 копійок.

Вас також можуть зацікавити новини: