Чим розважити маленьку дитину в дорозі / фото depositphotos.com

Довгі поїздки важко переносять навіть дорослі, що вже говорити про дітей. Малюкам важко всидіти на місці кілька годин поспіль, вони нудьгують і навіть можуть почати вередувати. Батькам варто заздалегідь приготуватися до довгої дороги і продумати, чим зайняти дитину в транспорті, щоб поїздка пройшла легко.

Чим зайняти дитину в дорозі

Дітям будь-якого віку подобається малювати і розфарбовувати. Також можна розповісти дитині казку або скласти казку разом з ним. Ігри з дитиною в дорозі можуть бути як усні, так і активні, наприклад, гра в долоні. Не варто забувати про мультфільмах і аудіоказки, які заздалегідь потрібно завантажити на телефон.

Чим розважити маленьку дитину в дорозі

Для молодих батьків неодмінно стане питання, чим зайняти дитину 1 або 2 років. Малюки прото обожнюють клеїти наклейки, тому радимо запастися стікерами і блокнотом для їх наклеювання. 

Відео дня

Також зайняти маленьку дитину в машині або літаку може магнітно-крейдяна дошка. 

Ще маленьку дитину можна відволікти їжею. Не варто годувати малюка солодощами. Дитячі хлібці або злакове печиво - відмінний варіант.

Що взяти дитині в дорогу пограти

Щоб поїздка з дитиною пройшла легко і спокійно, слід заздалегідь скласти рюкзак або сумку, в якій можуть бути:

  • Телефон або планшет з закачаними на них іграми, музикою, аудіоказками і мультфільмами. 
  • Книги відповідно до віку.
  • Іграшка. Бажано, щоб іграшка була новою - вона з більшою ймовірністю викличе інтерес як у малюка, так і у більш дорослої дитини.
  • Набір для малювання. Це можуть бути розмальовки або альбом з фломастерами і олівцями. Фарби брати не варто, бо їх незручно використовувати під час руху транспорту.
  • Настільні ігри. Це може бути дошка з магнітами або гра з кубиками - такий варіант чудово підходить для польотів на літаку. 
  • Пазли. Купіть перед поїздкою новий пазл - час пролетить непомітно.

Ігри з дитиною в дорогу

Дітям необхідно часто міняти вид діяльності, тому вам, швидше за все, не обійтися одними фломастерами і книжками. З дитиною можна пограти в спільні ігри. Які ігри в дорозі для дітей можуть бути?

Вгадай мелодію - заспівайте мотив або один з рядків пісні. Виграє той, хто вгадав першим, що це за пісня. 

Слова - перший учасник називає будь-який іменник, а наступна людина повинна придумати слово на останню букву.

Пошук предметів - попросити дитину знайти предмети за якоюсь характеристикою. Наприклад, знайти всі сині предмети або залізні, круглі, тверді і так далі.

Мовчанка - справжній порятунок для батьків і можливість хвилинку побути в тиші. Хто перший заговорив, той і програв.

Вас також можуть зацікавити новини: