Далеко не всі знають, навіщо кладуть лавровий лист в їжу і чому важливо його вчасно дістати.
Лавровий лист - пряність, яка завжди під рукою у кожної господині. УНІАН зібрав поради та лайфхаки щодо використання лаврового листа в їжі, щоб він не нашкодив.
Раніше УНІАН ділився порадами про те, як виростити лавровий лист.
Здавалося б всі в курсі, навіщо лавровий лист потрібен в перших стравах. Його завжди додавали наші бабусі і мами. Але про те, коли його кидати в каструлю, знають не всі.
Досвідчені кулінари радять злегка пом'яти листя лаврушки перед відправкою в суп. Так воно "оживе", краще виділяючи масла, що, в свою чергу, збагатить смакові якості страви.
Пряність краще додавати за 5 хвилин до того, як страва буде готова. При варінні других страв, лаврушку потрібно додавати за 10 хвилин до готовності. Якщо додати лаврушку за пару хвилин до фіналу, то вона не встигне "дати" страві аромат.
Багато господинь дуже помиляються, залишаючи лавровий лист в страві. Насправді лаврушка повинна бути "вилучена" відразу після приготування супу або борщу, інакше страва стане занадто гіркою. Справа в тому, що ефірні масла в листі мають неприємний гіркуватий присмак.
Корисні властивості цієї пряності відомі всім, а ось чим небезпечний лавровий лист знають не всі. Насправді лавровий лист отруйний для вагітних - в деяких випадках він здатний спровокують викидень. Якщо у вас вдома є кішка або собака, то пам'ятайте, що і для них лаврушка є отрутою. Також небезпечний лавровий лист, якщо його вживати у великих дозах.