Як використовувати воду після варіння макаронів / depositphotos.com

Багато кухарів використовують воду, в якій варилися макарони, повторно - за цінністю вона порівнянна буквально з золотом. Вся справа в тому, що під час варіння з макаронів виділяється крохмаль, який не втрачає своїх корисних властивостей і може дуже стане в нагоді в господарстві.

УНІАН розповість, як можна використовувати відвар від макаронів з користю для себе.

Чому не можна зливати воду з макаронів - вагомі аргументи

Перш, ніж вилити в раковину макаронний відвар, подумайте, чи не робите ви помилку. Досвідчені кулінари категорично не радять цього робити, адже навіщо пропадати добру, тим більше, такому істотному. Макаронний відвар можна використовувати в різних напрямках.

Відео дня

Приготувати соус

Вся суть в тому, що крохмаль - хороший загущувач, саме тому під час приготування соусу у вас вийде заправка щільної текстури, а не малоприваблива рідина. УНІАН рекомендує соус "Маринара":

  • помідори - 1 кг;
  • макаронний відвар - 100 мл;
  • томатна паста - 170 гр;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • часник - 1 зубчик;
  • оливкова олія - 2 ст. л;
  • зелень - пучок;
  • сіль, перець - за смаком.

Помідори очистити від шкірки, викласти в блендер, туди ж додати сіль, перець, томатну пасту, часник і зелень, а потім збити інгредієнти. Ріпчасту цибулю подрібнити, обсмажити на олії, додати до нього все, що було в блендері. Вилити відвар з-під макаронів і тушкувати 30 хвилин. Готовим соусом полити блюдо, залишки зберігати в холодильнику.

До речі, так само точно можна додати воду в тісто для млинців - вони вийдуть м'якшими, еластичнішими та ніжнішими. І вам точно не доведеться дізнаватися, що робити, якщо млинці рвуться чи прилипають.

Замочити бобові

Всім відомо, що горох і квасолю господині перед цим замочують, щоб розм'якшити. Якщо залишити бобові в макаронному відварі, то процес піде швидше. Також відвар з-під макаронів можна додати в крем-суп або кашу, щоб отримати більш ніжну текстуру.

Вимити посуд

Дивно, але факт - макаронний відвар чудово справляється з нагаром і жиром, навіть якщо ви забули про них. За допомогою такої води можна очистити сковороду або каструлю, а також вимити посуд, якщо закінчився миючий засіб. 

Корисний лайфхак: заливати відваром посуд потрібно відразу після приготування їжі, а мити через 10 хвилин, інакше крохмаль візьметься кіркою.

Удобрити рослини

У макаронній воді, так само, як і в яєчній, міститься велика кількість корисних квітам і городнім посадкам речовин. Таким відваром можна обприскувати і поливати сад і домашні квіти, головне, щоб рідина була кімнатної температури. Повторювати процедуру можна двічі на тиждень, змішуючи з іншими добривами, тоді результат ви побачите швидко.

Зміцнити волосся і зробити педикюр

Експерти в б'юті-індустрії стверджують, що якщо регулярно обполіскувати волосся макаронним відваром, то волосся стане гладким і шовковистим. Більш того, регулярні процедури такого плану допоможуть нормалізувати роботу сальних залоз і навіть усунути висипання на обличчі.

Деякі дівчата використовують воду з-під макаронів в якості основи ванночок для ніг. Якщо занурити в таку рідину стопи і потримати 20 хвилин, то втому як рукою зніме, а шкіра ніг буде м'якою і ніжною.

Вас також можуть зацікавити новини: