Неприємний запах в кімнаті після сну може з'являтися з кількох причин / фото ua.depositphotos.com

Досить часто люди помічають, що після сну в кімнаті неприємний запах. Це може викликати дискомфорт - як фізичний, так і емоційний. Причин цієї проблеми досить багато і не всі вони пов'язані з самою людиною. 

Чому після сну в кімнаті неприємний запах - поширені причини

Якщо ви прокинулися і зрозуміли, що в спальні стоїть неприємний аромат, не варто впадати у відчай. Дуже часто причина лежить на поверхні. Можливо, ви трохи не розрахували з температурою в кімнаті, надягли теплу піжаму і вкрилися ковдрою - як наслідок, гарненько спітніли. Нічого, що не вирішив би ранковий душ, провітрювання і прання. 

Але в деяких випадках все не так очевидно. Наприклад, проблема може бути в постільній білизні. Часто люди прокидаються, застеляють ліжко і біжать збиратися на роботу, забуваючи при цьому перевірити, чи не волога постіль. Коли ви потієте, волога вбирається в тканину і якщо вона не встигає висихати, утворюється затхлий запах, який з часом тільки посилюється. 

Відео дня

Ще одна причина, з якої з'являється неприємний запах в кімнаті після сну - сперте повітря. Не забувайте провітрювати хоча б двічі на день - вранці і ввечері. До речі, якщо ви відкриєте вікно перед сном всього на 15-20 хвилин, засинати буде набагато легше.

Інші причини, чому після сну в кімнаті неприємний запах:

  • проблеми з вентиляцією - якщо в спальні є кондиціонер або вентиляційний отвір, обов'язково його чистіть. Ви здивуєтеся, скільки бруду там може накопичуватися.
  • домашні улюбленці - якщо з вами в кімнаті спить кіт або собака, обов'язково перевірте, чи ніде він не нашкодив. 
  • цвіль - на вікнах, а також в кутах може з'являтися грибок. Особливо ця проблема актуальна для старих будинків, де є проблеми з вентиляцією. 

Також рекомендуємо згадати, як давно ви чистили матрац. Часто в кімнаті неприємний запах після сну пов'язаний саме з цим моментом. Матрац, на відміну від постільної білизни, не змінюють щотижня, але ж він теж вбирає біологічні рідини і запахи. Тож регулярна чистка - це просто мастхев. 

Чому може бути неприємний запах в кімнаті - усуваємо проблему

Тепер, коли ми розібралися, чому після сну неприємний запах в кімнаті, поговоримо про те, як з цим боротися. Ми вже згадували про важливість провітрювання. Це найпростіший спосіб. 

Не менш важливим аспектом є вологе прибирання. При сучасному ритмі життя складно мити підлогу кожен день, але намагайтеся робити це хоча б два рази на тиждень. За можливості, протирайте поверхні вологою ганчіркою якщо не щодня, то принаймні раз на два дні. На це у вас піде всього 10-15 хвилин, а різницю ви точно відчуєте. 

Також можете придбати аромадифузори або інші ароматизатори. Намагайтеся віддавати перевагу ненав'язливим запахам, які не будуть заважати вам засинати. Якщо аромат занадто різкий, ви можете перевантажити рецептори, що призведе до головного болю.

Що робити, якщо в кімнаті пахне потом

Є кілька способів боротьби з запахом поту в спальні. Найбільш очевидний - контроль за чистотою одягу для сну і ліжка. Також не нехтуйте особистою гігієною. Душ перед сном - ритуал, який повинен бути незмінним.

Щоб усунути запах поту в кімнаті, можете скористатися різними освіжувачами. Але є один момент, без якого будь-які зусилля зійдуть нанівець - це вологість. Виявляється, висока вологість в спальні може посилювати запах поту. Для підтримки оптимального її рівня можете використовувати поглинач вологи. 

Вас також можуть зацікавити новини: