Під час прання відключили світло - що робити / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Минула зима була досить важкою для українців - довго в квартирах не було води, опалення та світла. Ніхто не знає, що нас чекає в майбутньому грудні, січні і лютому, але варто запам'ятати, що робити, якщо під час прання відключили світло.

Що буде з пральною машиною, якщо відключать світло

Сучасні СМА більш стійкі до подібних форс-мажорів, ніж старі моделі, тому якщо у вас нова пралка, не переживайте - з нею нічого не трапиться. Поломка можлива, тільки якщо ви користуєтеся древньою моделлю СМА.

Більш того, якщо відключили світло під час прання, то пристрій більш старого зразка, що має механічний таймер, скине його, і після включення світла почне цикл спочатку. Сучасні моделі оснащені таймером електронним, здатним зупинятися в будь-який момент. Саме тому вони "запам'ятовують", де їх перервали, а потім продовжують прання з тієї точки.

Відео дня

Як правило, після відновлення подачі електроенергії в мережі ваша машинка або сама розбереться, що їй робити, або запитає у вас. Тоді ви повинні натиснути кнопку "Пуск\Пауза", а потім "Живлення".

Чи можна залишити пральну машину з водою, якщо зникло світло

Якщо під час прання відключили світло, а СМА не закінчила працювати, то ви побачите, що в барабані повно води. Зливати її не потрібно, якщо світло відключили ненадовго (до 24 годин). В іншому випадку виконайте наступні дії:

  • дістаньте вилку з розетки;
  • підстеліть під СМА старий рушник;
  • вийміть зливну трубку;
  • зніміть заглушку;
  • злийте воду з машинки в підготовлену ємність;
  • поставте трубку на місце і закрийте заглушку.

Після цього можете відкрити дверцята СМА, дістати мокрі речі і продовжити прати їх руками.

Що робити, якщо відключили світло під час прання в самому кінці

У разі, коли ви розумієте, що зникнення світла - ситуація не патова, і скоро воно повернеться, а білизна була вже майже випрана, можете просто убезпечити себе і техніку, діставши штекер СМА з розетки. Коли світло включать, дочекайтеся стабілізації напруги в мережі і включіть машинку назад. Запустіть режим "Полоскання" і "Віджим", щоб пристрій міг закінчити свою роботу правильно.

Вас також можуть зацікавити новини: