Існує кілька секретів приготування фаршу.
Яловичий фарш - популярний продукт, з нього можна робити різні м'ясні страви. Якщо ви не знаєте, що приготувати з фаршу окрім котлет і тефтелей, то спробуйте звернути увагу на поради шеф-кухарів.
Багато господинь стикаються з проблемою і не можуть зрозуміти, як зробити яловичий фарш соковитим і м'яким. Автори видання Simply Recipes запитали поради у чотирьох кухарів - усі вони сказали, як потрібно готувати цей продукт, щоб він не прилипав до сковорідки, не підгорав і не був теплим і водянистим.
Емі Кімото-Кан, авторка блогу про японську їжу Easypeasyjapanesey, персональний шеф-кухар і авторка кулінарних книжок стверджує, що головне - це розкачати м'ясо в тонкий, рівний шар на пательні, перш ніж розламувати його.
Другий експерт, шеф-кухар, автор кулінарних книжок, телеведуча і творець кулінарного шоу Issa's Edible Adventures Алія ЛіКонг визнає, що приготування фаршу вимагає терпіння. На її думку, яловичину потрібно залишити в спокої, щойно ви викладете її на сковороду. Тепло, що виходить від поверхні кухонного начиння, зробить свою справу - за кілька хвилин яловичина підрум'яниться, і в цей час відривати її від сковороди не можна.
Крістін Гранахан, приватний шеф-кухар, власниця ресторану No More Sad Salads і запрошений шеф-кухар-викладач у Школі кулінарного мистецтва Огюста Ескоф'є розповіла про поширену помилку, якої припускаються деякі господині:
"Я помітила, що багато хто хоче постійно помішувати фарш, але при цьому в них він не виходить хрустким і рум'яним".
І вона, і Кет Марріс, запрошений шеф-кухар-викладач у Школі кулінарного мистецтва Огюста Ескоф'є, сходяться на думці, що м'ясо можна розламати, щойно утвориться скоринка.
Усі четверо кухарів також пояснили, скільки часу потрібно смажити яловичий фарш і які ще є нюанси в його приготуванні. За їхніми словами, готувати такий продукт потрібно не довше 10 хвилин, а також використовувати інші хитрощі:
Крім того, експерти поділилися ідеями і розповіли, що приготувати з яловичого фаршу на сковороді, якщо вам набридли котлети, тефтелі або фрикадельки. Кімото-Кан пропонує використовувати продукт у японській кухні - у карі з рисом, удоне з соєю та імбиром або у швидких ролах із місо-салатом. Марріс додає фарш у голубці разом із тертою морквою, грибами, часником, імбиром і соєю.
Гранахан готує тайські салати з яловичим фаршем, а ЛіКонг наводить рецепт південноазіатської страви "кіма" - пряного фаршу з кмином, кінзою, часником, імбиром, чилі та гарам масалою. Це не найпростіші страви з яловичого фаршу, але дуже смачні та незвичайні.