Завдяки деяким кулінарним хитрощам можна помітно поліпшити стан десерту.
Випічка на кефірі чи будь-якій іншій основі виходить дуже м'якою, повітряною та смачною, якщо знати певні лайфхаки. Господині, які користуються цими секретами, знають - їхні гастрономічні експерименти завжди виявляються вдалими.
Коли хочеться потішити близьких або гостей, на допомогу завжди приходить кулінарія, причому, не тільки другі страви, салати та закуски, а й випічка. Кожен досвідчений кондитер знає, що потрібно для того, щоб тісто було пишним, не опадало і не черствіло. Досягти цього неважко - важливо лише знати нюанси.
Підготовчий етап
Перше, що ви маєте зробити - подбати про правильну технологію приготування страви. По-перше, необхідно завжди просіювати борошно, навіть якщо вам ліньки це робити. Просіювання не тільки позбавляє продукт сміття, а й насичує киснем.
Також варто враховувати вимоги тіста до решти продуктів. Якщо готуєте з дріжджового - решта інгредієнтів має бути кімнатної температури, а ось листкове та пісочне допускає "співпрацю" тільки з охолодженими складовими.
Розстойка
Якщо ви замішуєте дріжджове тісто, то цей етап вважається чи не найважливішим у всьому процесі. Необхідно дотримуватися часу і вимог до вистоювання, зазначених у рецепті. Якщо поспішити або переборщити, якість страви постраждає.
Замішування
Тільки якщо правильно замісити тісто, вийде смачна і ніжна випічка. Перестаратися не варто - вимішувати необхідно ніжно і плавно, але із зусиллям, проте не кидати тісто, не рвати і не м'яти його занадто активно. Тут теж краще дотримуватися "золотої середини" - вимішувати 3-4 рази для повного насичення киснем, не більше.
Неважко здогадатися, що додають у тісто, щоб воно не черствіло, найрізноманітніші продукти. У кожного з них своє завдання і механізм дії, але, загалом, усі вони здатні перетворити звичайну випічку на витвір мистецтва:
Незалежно від того, які інгредієнти ви вирішили покласти в тісто, щоб збільшити його пишність, варто знати, що робити, щоб випічка залишалася м'якою, і дотримуватися правил. Наприклад, завжди важливо уникати протягів, інакше тісто "впаде".
Відразу ж після випікання накривайте виріб бавовняним рушником, щоб зверху не утворилася тверда скоринка. Потім можна перекласти випічку в паперовий пакет або зберігати в герметично закритій тарі, щоб вона довше залишалася м'якою.