Чи можна прати при 40 градусах / фото ua.depositphotos.com

Коли йдеться про прання, мало хто замислюється про те, що для того, щоб привести свої речі до ладу і не пошкодити пральну машинку недостатньо просто увімкнути її в потрібному режимі. Дуже важливо знати, при яких температурах не можна прати. 

Раніше ми писали про те, навіщо додавати сіль в пральний порошок, а сьогодні розповімо вам, чому не можна прати в машинці при 40 градусах.

Безглуздий режим прання - чому не рекомендують прати при 40 градусах

Багато пральних машин мають в меню режим прання з температурним режимом в 40 градусів, проте не поспішайте часто ним користуватися. При зовнішній простоті і зручності, таке прання далеко не завжди ефективне. Більш того, іноді воно просто марне, оскільки далеко не всі тканини можна привести до ладу, намагаючись випрати їх у холодній воді.

Відео дня

Якщо говорити про те, чи можна прати речі при температурі 40 градусів, то відповідь проста - так можна, але це далеко не завжди має сенс. 

Чи можна прати при 40 градусах - як не зробити помилку

Як би дивно це не звучало, але і майстри з ремонту пральних машинок, і фахівці, які працюють в хімчистках, впевнені в тому, що прання при 40 градусах не логічне. Річ у тім, що для того щоб привести до ладу слабо забруднені тканини достатньо і 30 градусів. Якщо ж забруднення сильне, то температура має бути набагато вищою за 40. 

Виходить, що при маленькому забрудненні ви нагріваєте воду на зайві 10 градусів, а при сильному - просто даремно крутите барабан, оскільки цієї температури недостатньо для якісного прання.

Ще один нелогічний момент - час, який займає виконання програми. Якщо говорити про те, скільки буде пратися одяг на 40 градусах, то у більшості машинок цьому процес триває близько 90 хвилин. У той же час, прання при 50-60 градусах займає буквально на 10 хвилин більше, але при сильному забрудненні результат буде набагато вищий.

Які речі не можна прати при 40 градусах / фото depositphotos.com

Які речі не можна прати при 40 градусах

Завжди уважно вивчайте ярлики на речах, які збираєтеся прати. Для багатьох тканин граничною є температура в 30 градусів. Більш високі температури просто зіпсують тканину.

Якщо говорити про те, чому не рекомендують прати при 40 градусах, то відповідь фахівців, що працюють в хімчистках проста: сильні плями не зникнуть, а колір і структура матеріалу можуть постраждати.

Які речі не можна прати при 40 градусах

Ніколи не періть при цій температурі постільна білизна. У вас просто не вийде привести її до ладу при такому режимі. Також прання буде неефективним, якщо ви відправите в барабан махрові рушники або дитячі речі

Врахуйте, що всі махрові тканини можна прати тільки при температурі до 30 градусів, в іншому випадку і рушники, і простирадла втратять свій зовнішній вигляд.

Льон та бавовну вдасться якісно випрати лише при температурі від 60 до 90 градусів. А що стосується дитячих речей, то ні про яке прання при низьких температурах не може бути й мови. Ні пелюшки, ні повзунки, ні постільну білизну малюків неможливо випрати без високих температур, оскільки в даному випадку в пріоритеті повне знезараження, а не швидкість процесу.

Вас також можуть зацікавити новини: