Схуднення має бути безпечним для здоров'я / depositphotos.com

Важко знайти дівчину, яка була б повністю задоволена собою - кожна вважає, що немає межі досконалості, особливо коли справа стосується фігури. УНІАН з'ясував, як правильно худнути з великої ваги і скільки кілограм можна втрачати в місяць без шкоди для організму.

Як швидко схуднути на 5 кг - думка дієтолога

Дієтолог Людмила Гончарова розповіла, що здоровим вважається схуднення на 3-5 кг на місяць. Немає яких-небудь чітких однакових показників для всіх людей, але якщо це, припустимо, 20 кілограмів на місяць, то це, звичайно, ні. 

Відомо, що на один кілограм зайвої ваги організму доводиться будувати близько 20 км капілярів, щоб все це збагачувати киснем. Якщо людина задумалася скинути зайву вагу, то потрібно розуміти, що це потрібно робити за законами її організму. Тоді організм відновлюється і з радістю віддає вам це накопичене, тому що ви починаєте правильно з ним поводитися.

Відео дня

Найкращий спосіб швидко скинути вагу - це регулювання вживання води. Дієтолог поділилася методом:

За 30 хвилин до їжі, хоча б за 20, випити дві склянки води, щоб утворилися всі рідини, які будуть розщеплювати цю їжу. Поїсти. Не запивати водою їжу. Почекати трохи, хоча б годинку. Для того щоб все це добре переварювалося, і їжа надійшла в тонкий кишечник вже перевареною.

Воду через годину після їжі потрібно пити невеликими ковтками. До наступного прийому їжі, який повинен відбуватися через 4-5 годин. За її словами, такий спосіб вживання води також буде запобігати здуттю і печії.

Також потрібно стежити і за кількістю їжі, яку вживає людина, і не перенасичуватися. Середньостатистична кількість їжі, яку може наш шлунок у себе взяти, - десь півлітра. Або півкілограма. Від цього ми відштовхуємося.

У той же час, це правило поширюється не на всю їжу. Приміром, не можна переїдати фруктів і овочів (навіть влітку), інакше шлунок розтягнеться і буде тиснути на інші органи. 

Чому шкідливо різко худнути і як правильно скидати вагу

У разі, коли вага людини велика, наприклад, 100 кг, а "ідеальна" вага для цієї людини - 50-60 кг, то в перший місяць вона може скинути і 8 кг. Потім все одно буде відбуватися схуднення приблизно на 100 г в день.

Якщо правильно підійти до схуднення, то не буде таких побічних ефектів, як, наприклад, обвисла шкіра. Також покращиться робота внутрішніх органів, і людина оздоровиться. Треба з цього боку підходити, а не просто "у мене два зайвих кілограми, давай я сяду на голод, скину". А потім що?

- зауважила Гончарова.

У здоровому схудненні мова йде більше не про якусь конкретну дієту, а про сам спосіб харчування: дотриманні правил вживання води і проходження за розмірами порцій їжі. Крім того, Гончарова порадила їсти більше натуральної їжі і солити страви вже готовими.

Фрукти вживати, бажано, окремою порцією. Вибирати, які нам подобаються, і з'їдати. Важливо, щоб фруктів і овочів на один прийом їжі було не більше 250 грам, тому що там дуже багато фруктози і глюкози. І не завжди наша підшлункова залоза може це переварити.

Вас також можуть зацікавити новини: