Яка користь від активованого вугілля / depositphotos.com

Активоване вугілля - дешевий засіб, який можна купити в будь-якій аптеці. Багато хто звик використовувати його при проблемах зі шлунком, але досвідчені господині знають - в побуті він перетворюється на диво-помічника. УНІАН розповість, як прибрати запах з холодильника за допомогою активованого вугілля і що ще можна з ним зробити.

Раніше ми говорили про те, як використовується сода харчова в побуті та як використовувати оцет при прибиранні.

Активоване вугілля від запаху в холодильнику - кращий засіб

Часто в холодильнику або кухонній шафі з'являється неприємний аромат, від якого терміново потрібно позбавлятися. Активоване вугілля допомагає в цьому - достатньо просто поставити всередину холодильної камери або шафки миску з декількома чорними таблетками. До речі, цей же метод підійде для того, щоб "освіжити" відро для сміття або котячий лоток.

Відео дня

Корисний лайфхак: неприємний запах у взутті випаровується, якщо покласти в черевики активоване вугілля в мішечку. Робіть так щовечора і ваші чоботи-скороходи завжди будуть пахнути нейтрально, а то й приємно.

Як правильно використовувати активоване вугілля від цвілі

Цвіль і грибок з'являються в місцях з високим рівнем вологості - найчастіше, це ванна кімната. Також до даної проблеми схильні віконні рами і підвіконня, а вугілля прекрасно вбирає не тільки запахи, але і вологу.

Для того, щоб запобігти її появі, розставте тарілки з вугіллям в місцях скупчення вологи. Якщо грибок вже з'явився, то спочатку з'ясуйте, як прибрати цвіль в квартирі, а потім використовуйте посуд з вугіллям.

Що можна зробити з активованого вугілля, якщо потрібно очистити воду

Фільтрація води - необхідний процес, якщо ви сумніваєтеся в якості животворящої рідини. Вугілля, на жаль, не здатне вбити бактерії і віруси, проте може очистити воду від різної органіки, непотрібній людині.

Саморобний фільтр виготовити просто:

  • взяти пластикову пляшку і відрізати від неї дно;
  • виконати в пробці кілька отворів;
  • поставити цю пляшку в іншу, але шийкою вниз;
  • покласти в пляшку шматочок кип'яченої марлі;
  • засипати подрібнене вугілля на 1\3 від обсягу пляшки;
  • зверху покласти ще один шар марлі або тканини.

Перші кілька літрів води доведеться злити - так ви приберете зайві шматочки вугілля, а всю наступну воду можна пити. Такий фільтр, звичайно, не можна назвати гідним конкурентом заводським пристроям, але він все одно покращує якість і смак води.

Чи можна наносити на обличчя активоване вугілля - дієва маска

Маски для обличчя з активованим вугіллям прекрасно очищають шкіру, освітлюють її і прибирають чорні точки. Чудо-засіб обійдеться вам у кілька гривень. Рецепт простий:

  • подрібнити 2 таблетки по 250 мг;
  • залити 1 ч. л теплої води, перемішати;
  • додати трохи меду, цукор і сік алое.

Отриману суміш нанести на обличчя, почекати 20 хвилин і змити теплою водою. Робити таку маску можна не частіше двох разів на тиждень - при регулярному застосуванні ви помітите, як шкіра обличчя стала набагато чистіше.

Як використовувати активоване вугілля для волосся - рекомендації

Багато стилістів рекомендують застосовувати активоване вугілля для догляду за шкірою голови. Подрібнені в порошок таблетки мають відлущуючим ефектом, додають об'єм і допомагають позбутися від лупи.

Ви можете зробити маску - потовкти таблетки активованого вугілля в порошок, нанести невелику кількість на шкіру голови, залишити на 10-15 хвилин, а потім вимити голову як зазвичай. Також зручно додати кілька грам активованого вугілля прямо в шампунь - вже через два тижні волосся помітно стануть кращими.

Вас також можуть зацікавити новини: