Виявилося, що очищати свіжі фрукти й овочі потрібно по-іншому.
Будь-які фрукти, овочі та зелень - справжня вітамінна "бомба", яка влітку не коштує шалених грошей, зате приносить організму колосальну користь. УНІАН розповість, як правильно мити овочі та фрукти, щоб не нашкодити здоров'ю.
Вирощувати свіжі продукти на своїй власній ділянці можуть далеко не всі українці - жителі багатоквартирних будинків купують овочі та фрукти в магазинах і на ринках, не знаючи, в яких умовах вони росли. Можете бути впевнені - навіть найнатуральніші продукти все одно були оброблені тими чи іншими препаратами від хвороб і шкідників, саме тому перед вживанням важливо ретельно позбуватися не тільки пилу і бруду, а й залишків таких речовин. Якщо не зробити цього, шкідливі компоненти накопичуються в організмі і можуть навіть призвести до отруєння.
Хороший і безпечний варіант - мити овочі содою і сіллю (також допустимо використовувати ці компоненти окремо). Перш ніж виконувати цю рекомендацію, варто розуміти, навіщо мити овочі содою. Річ у тім, що і сода, і сіль - природні консерванти, які здатні очистити продукти не тільки від забруднень, а й від хімікатів.
Для того щоб якісно очистити свіжу продукцію, дотримуйтеся простих кроків:
Ще один варіант - налити в миску теплу воду, всипати 1 ч. л. солі або соди, опустити в розчин овочі та фрукти на 10 хвилин, потім вимити чистою водою. Цей метод особливо добре підходить для ягід - сода і сіль "вбивають" комах, тому ви точно не будете ласувати білком, якщо не хочете цього.
Водопровідну воду для очищення продуктів використовувати не варто - у ній надто багато хлору та інших домішок, які залишаться на фруктах, овочах, і у вашому організмі.
Як мити овочі та фрукти не можна точно, так це з використанням будь-яких спиртів, мила, засобів для миття посуду, а також іншої побутової хімії. Багато агресивних засобів для чищення не призначені для продуктів харчування, якщо ви натрете ними фрукти або овочі, зробите тільки гірше. Також не можна класти свіжу продукцію в посудомийну машину - використовуйте тільки чисту раковину, воду і власні руки.