Оселедець під шубою давно став атрибутом новорічного столу / фото ua depositphotos.com

Всі ми знаємо, що представляє собою салат "Шуба" - шари подрібнених овочів і оселедця, які перемазані майонезом. Однак навіть в такому простому здавалося б рецепті є місце для помилки.

У салаті оселедець під шубою шари по порядку йдуть таким чином: 

  • оселедець;
  • цибуля;
  • майонез;
  • картопля;
  • майонез;
  • морква;
  • майонез;
  • буряк;
  • майонез;
  • яйце.

Кількість продуктів варто регулювати на свій смак і в залежності від розміру порції. На етапі підготовки до збирання салату є кілька тонкощів і хитрощів, які можуть полегшити ваше життя. Щоб поліпшити смак можна, наприклад, замаринувати цибулю для шуби.

Відео дня

Як замаринувати цибулю для шуби

Маринована цибуля для шуби готується дуже просто і не відніме у вас багато сил і часу. Для приготування знадобляться:

  • 2 великих цибулі;
  • 1 ст. л цукру;
  • 1 ст. л солі;
  • 1 ст. л оцту (яблучний або винний);
  • 2 ст. л рослинної олії.

Цибулю очистіть і наріжте його тонкими півкільцями. У великій мисці змішайте цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Додайте нарізану цибулю в миску і перемішайте, щоб всі кільця добре просочилися маринадом. Залиште цибулю протягом приблизно 1-2 годин, щоб вона просочилась ароматами і стала м'якше. Після маринаду цибулю можна використовувати для приготування шуби або зберігати в холодильнику до 3-4 днів.

Овочі рекомендують варити для шуби всі окремо, оскільки вони мають різний час приготування і можуть пофарбувати один одного. Коли цибуля вже готова, а овочі зварені, переходимо до того, як обробити оселедець для шуби.

Як швидко обробити оселедець для шуби

Очищення риби під салат зазвичай є самою нелюбимою справою при приготуванні оселедця під шубою. Можна купити вже почищене філе або ж зайнятися цілим оселедцем. Як почистити оселедець для шуби без кісток:

  • покладіть оселедець на рівну робочу поверхню;
  • за допомогою ножиць або гострого ножа зробіть надріз уздовж живота оселедця;
  • "відкрийте" оселедець і акуратно відокремте м'ясо від хребта;
  • користуючись пальцями і щипцями, видаліть кістки з оселедця;
  • перевірте його на наявність маленьких кісток і видаліть їх при необхідності.

Розглянемо також чим розбавити майонез для шуби. Щоб знизити його жирність, відмінно підійдуть сметана або грецький йогурт. Додавати їх потрібно поступово, щоб це не дуже позначилося на смакових якостях соусу.

Якщо ж ви приготували його самостійно, а він вийшов густим, то тут також є вихід. Не всі знають, чи можна майонез розбавити водою. Відповідь: можна, але тільки якщо в невеликій кількості і маленькими порціями, щоб контролювати густоту соусу.

Скільки повинен настоюватися салат і як його швидше просочити

Зазвичай цей салат настоюється в холодильнику від 2 до 4 годин, щоб всі інгредієнти добре просочилися і смаки з'єдналися. Однак, деякі люди вважають за краще залишати його довше, до 24 годин, для ще більш насиченого смаку. Зрештою, час настоювання залежить від ваших уподобань.

Нещодавно в мережі набрав популярності новий лайфхак, як швидше просочити оселедець під шубою. Так, господині радять все овочеві шари перемішувати окремо з невеликою кількістю майонезу і потім викладати все по порядку. Це дозволить соусу швидко вбратися в інгредієнти. В цьому випадку салат можна буде їсти одразу або через 2-3 години, якщо хочете дати йому відлежатися.

Раніше УНІАН розповідав, які салати на Новий Рік можна приготувати.

Вас також можуть зацікавити новини: