Як відіпрати пожовклу фіранку у ванній / depositphotos.com

Шторка у ванній - необхідне пристосування, яке захищає стіни і підлогу від крапель води під час прийняття душу. Такі фіранки швидко покриваються нальотом, іржею і жовтими плямами. УНІАН розповість, як освіжити штору у ванній замість того, щоб купувати нову.

Раніше ми говорили про те, чим відмити ванну від бруду, що в'ївся.

Як відмити шторку у ванній в пральній машині - поради

Всупереч поширеній думці про те, що фіранки з ванної прати в машинці не можна, робити це все-таки можна. Проводити такі маніпуляції можна тільки зі шторами з поліхлорвінілу або поліестеру, дотримуючись інструкції:

Відео дня
  • вибрати делікатний режим на пральній машинці;
  • вимкнути віджимання і сушку;
  • всипати порошок і запустити прання.

Після закінчення процесу шторку потрібно дістати і повісити сушитися природним чином. Ні в якому разі не можна викручувати або віджимати фіранки, інакше вони деформуються.

Як відіпрати шторку у ванній від жовтизни оцтом і содою

Жовтий наліт на шторці - це сліди засохлої неякісної водопровідної води. Прибирати їх потрібно обов'язково, так як крім неприємного зовнішнього вигляду, такі плями стають ще й розсадниками бактерій.

Приготуйте розчин: 5 ст.л оцту на 100 мл води або 7 ч. л лимонної кислоти на 100 мл води. Змішати, перелити в пульверизатор і локально обробити забруднення. Враховуйте, що вода обов'язково повинна бути гарячою, а розпорошувати засіб на шторку потрібно кілька разів протягом 3-4 годин.

Для того, щоб закріпити результат, змішайте 1 ст.л соди з будь-яким миючим засобом, нанесіть на губку або щітку, а потім ретельно потріть пляму. В кінці прополощіть шторку і залиште її сушитися на балконі.

Як відмити шторку у ванній від цвілі лимонною кислотою

Грибок глибоко проникає в тканини, тому будь-які народні засоби є лише превентивним заходом - для того, щоб назавжди позбутися від цвілі, потрібна інтенсивна механічна чистка.

У цьому допоможе концентрований розчин: 

  • 5-6 ковпачків білизни на 5 л води;
  • столовий оцет з водою в пропорції 1:3;
  • 200 гр лимонної кислоти на 5 л води.

Змішати інгредієнти з будь-якого пункту списку, замочити в цьому розчині шторку на 5-6 годин. Потім випрати її вручну або в машинці. Якщо у вас на фіранках є старі плями, які не вийшло відіпрати таким чином, можна нанести нашатирний спирт, а потім вмочити щітку в соду і потерти забруднення. Наступний етап - звичайне прання шторки і її сушка.

Вас також можуть зацікавити новини: