Кожній господині корисно знати, як швидко розморозити м'ясо / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Вважається, що найнадійніший спосіб розморожування - в холодильнику або в холодній воді. Однак для того, щоб шматок свинини, курки або яловичини став придатним до готування, доведеться чекати кілька годин. УНІАН розібрався, як краще розморозити м'ясо, якщо часу немає зовсім.

Як розморозити м'ясо в мікрохвильовці 

Досвідчені господині кажуть, що даний метод найшвидший, але у нього є нюанс. При такому розморожуванні одні частини тушки просто відтають, а інші виявляються трохи вареними. Однак незважаючи на таку особливість, лайфхак про те, як швидко розморозити м'ясо свинини (або будь-якої іншої тварини) в мікрохвильовці - найвдаліший, якщо немає довгих годин в запасі.

Вам потрібно просто викласти шматок тушки в глибоку ємність, яка підходить для мікрохвильової печі, і включити режим розморожування. При його відсутності досить буде вибрати щадний режим готування і поставити таймер на 10 хвилин. По закінченні цього часу ви отримаєте м'який шматочок свинини, яловичини або курки.

Відео дня

Як швидко розморозити м'ясо без мікрохвильовки

Якщо ви з якихось причин не хочете користуватися СВЧ-пічкою, то візьміть звичайний столовий оцет. Технологія наступна:

  • дістати тушку з упаковки або пакета;
  • викласти в миску;
  • рясно полити оцтом;
  • залишити на 10-20 хвилин.

Це зручний лайфхак, як швидше розморозити м'ясо, ніж в ситуації з мікрохвильовкою, але після такого вимочування вам доведеться ретельно вимити тушку, щоб позбутися від запаху і присмаку оцту.

Як швидко розморозити м'ясо за допомогою солі

Третій метод, як розморозити м'ясо швидко - використовувати звичайну кухонну сіль. Одну столову ложку потрібно розчинити в мисці з холодною водою, занурити в розчин сире м'ясо і залишити на 5 хвилин, а потім дістати і приступити до готування. Ви будете здивовані, але такий метод дійсно дозволяє розморозити м'ясо в найкоротші терміни.

Вас також можуть зацікавити новини: