Сезон збирання врожаю моркви добігає кінця. Щоб овочі надовго збереглися свіжими і радували своїм смаком навіть навесні, потрібно забезпечити правильні умови зберігання. Зробити це можна навіть у міській квартирі. Читайте і запам'ятовуйте, як правильно зберігати моркву без великих витрат.
- Як зберігати моркву, щоб не в'яла - попередня підготовка
- Як зберігати моркву у квартирі
- Як зберігати моркву в погребі
- Як зберігати моркву в холодильнику
Як зберігати моркву, щоб не в'яла - попередня підготовка
Для тривалого зберігання овочі потрібно перебрати і просушити. Приберіть підгнилі, зів'ялі, хворі коренеплоди. Мити моркву не потрібно, але прилиплий бруд краще акуратно очистити щіткою.
Для збільшення терміну зберігання зріжте бадилля моркви. А самі овочі розкладіть на папері і залиште обсушитися на відкритому повітрі на 2-3 дні. Погода в цей період має бути сухою.
Як зберігати моркву у квартирі
В умовах квартири моркву можна зберегти до весни у звичайних сухих ящиках. Але варто підібрати темне і прохолодне місце.
Якщо у квартирі є балкон, то можна зберігати моркву там. Розкладіть овочі в ящики і поставте на балконі. Зверху накрийте ємності ковдрою, щоб вони не перемерзли взимку.
Як зберігати моркву в погребі
Найкращий спосіб, як зберігати моркву в підвалі або погребі - підготувати великі дерев'яні ящики. Розкладіть у них моркву шарами, а на дно і між овочами насипте наповнювач. Це може бути пісок, тирса, мох або лушпиння цибулі. Який би засіб ви не вибрали, він обов'язково має бути сухим.
Як зберігати моркву в холодильнику
Це найпростіший спосіб, адже можна налаштувати правильну температуру. Зберігати моркву потрібно за температури від 0° до +2° у відсіку для овочів. Плоди рекомендується викласти в ящики або поліетиленові пакети з отворами, щоб не накопичувався конденсат.
Ще один надійний спосіб, як зберігати моркву в пакетах, - зробити вакуум. Для цього можна скористатися вакууматором або висмоктати повітря звичайним пилососом.
У морозилці терта морква може зберігатися місяцями.
Не варто зберігати моркву біля яблук - швидко зіпсується.